Anket sonuçlarından şaşırtıcı istatistik: Süper Lig ertelenmeli mi?

MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor mücadelesi sonrası başkent ekibinin başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırı Türkiye ve dünya kamuoyuna oturdu. Ünlü anket sitesi Areda Survey ise bu olayı halka sordu. Çıkan istatistikler herkesi şaşkına çevirdi. İşte detaylar...

21.12.2023-17:25 - (Son Güncelleme: 21.12.2023-17:25) Anket sonuçlarından şaşırtıcı istatistik: Süper Lig ertelenmeli mi?

Son günlerde Türk futbolu kaosun içine doğru sürükleniyor. Saha içinde çıkan kavgalar, kulüp yöneticilerinin oyuna karışması gibi birçok olaya futbolseverler hem sosyal medyada hem de kamuoyunda şahit oluyor.

Halk şiddete tepkili

Ünlü anket sitesi olan Areda Survey, MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor maçında MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Hakem Halil Umut Meler’e uyguladığı şiddet olayıyla ilgili Türk halkının tepkisini araştırdı. Türkiye genelinde 1.100 kişiyle yapılan araştırmaya göre, halkın yüzde 88,9’u bu şiddet olayını kabul etmeyerek futbolda şiddetin yeri olmadığını söylüyor. Bununla birlikte katılımcıların yüzde 59’u yaşanan bu olay sebebiyle Süper Lig’in ertelenmesine itiraz ediyor. 

Anket

Meler’in hakemliği taraflı mı?

Öte yandan Halil Umut Meler’in hakemliğinin taraflı olup olmadığına da yer verilen araştırmaya göre Türk halkının yüzde 34,1’i Meler’i tarafsız buluyor. Bu konuyla ilgili kararsız kalanlar yüzde 33,6; taraflı olduğunu düşünenler ise yüzde 32,3.

Süper Lig ertelenmeli miydi?

Yaşanan şiddet olaylarından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu Süper Lig maçlarını erteleme kararı almıştı. Araştırmaya göre Süper Lig’in ertelenmesini Türk halkının yüzde 59’u kesinlikle doğru bulmuyor. Bu kararın doğru olduğunu belirtenlerin oranı ise yüzde 41.

Anket

Akıllara Meler-Koca olayı geliyor

Areda Survey, ‘’Futbolda şiddet denince aklınıza ilk hangisi geliyor?’’ sorusunu da katılımcılara yöneltti. Araştırmaya göre futbolda şiddet deyince ilk olarak akıllara yüzde 53,8 ile Meler-Koca arasında yaşananlar yer alıyor. İkinci sırada yüzde 33,6 ile bir Trabzonspor taraftarının Hakem Volkan Bayarslan’a saldırısı, üçüncü sırada ise yüzde 12,5 ile Volkan Demirel - Sabri Sarıoğlu arasında yaşanan kavga geliyor.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal