Ankara’da Vatandaşlar Geceyi Sokakta Geçirdi! Otoparkı Çöken 3 Katlı Bina Boşaltıldı

Ankara’da gerçekleşen inşaat çalışması sebebiyle temeli hasar gören ve otoparkında göçük meydana gelen 3 katlı binadaki 16 daire tahliye edildi.

16.06.2021-09:56 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-10:03) Ankara’da Vatandaşlar Geceyi Sokakta Geçirdi! Otoparkı Çöken 3 Katlı Bina Boşaltıldı

Ankara’da talihsiz bir olay meydana geldi. Mamak ilçesi Yeşilbayır Mahallesi 1806. Sokakta binada yıkılma riski yaşanması üzerine apartman sakinleri paniğe kapıldı. Vatandaşlar aniden duydukları şiddetli çökme ve yıkılma sesleri üzerine binanın arkasında yer alan otoparkı kontrol etti. Bunun üzerine otoparkta bir bölümün yıkıldığını ve oluşan çukurun yaklaşık 20 metre derinlikte olduğunu fark eden vatandaşlar durumu gerekli ekiplere haber verdi. Gelen ihbar üzerine olay yerine çok fazla polis, itfaiye ve belediye ekibi gönderildi. 


GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİLER 

Ekipler tarafından gerçekleşen incelemelerde binanın acilen tahliye edilmesine kararına varıldı. Polis ekipleri nezaretinde tahliye edilen binanın giriş ve çıkışları güvenlik şeritleriyle kapatıldı. Bütün geceyi sokakta geçiren bina sakinlerinden bir kısmı belediyenin araçlarıyla misafirhaneler götürüldü. 

16 DAİRE TAHLİYE EDİLDİ 

Yolun göçtüğünü fark eden olayın görgü tanığı İsmail Yıldız hemen ekiplere olayı haber verdiğini dile getirerek, ‘Gece yarısı saat 2 civarlarıydı aşağıdan bir çatırdı geldi. Camdan baktık binanın garaj kapısının olduğu yerin göçtüğünü gördük. Ondan sonra zaten 155'i AFAD'ı arayarak bilgi verdik. Sanki böyle bir şakırtı şeklinde bir ses geldi. Sesin akabinde zaten yolun olduğu yer göçtü yuvarlak şeklinde. Aşağıda 3-4 gündür yeni bir inşaat yapıyorlar, inşaat yapılan yerde kırıcıyla çalışıyorlardı. Kırıcı galiba biraz fazla girmiş temelin dibine ondan dolayı göçtü yani orası. İster istemez tedirgin olduk bina sakinlerini boşalttık hemen sesi duyar duymaz’ ifadelerini kullandı. 

‘İNŞAATTAN DOLAYI GÖÇÜK OLUŞTU’ 

Gece yarısı duydukları şiddetli bir ses ile korkarak uyandıklarını dile getiren bina sakini Uğur İcik tedirgin olduklarını da belirterek ‘Gece saat 2.00 civarlarıydı bir gürültüyle uyandık, dolgu toprak düşmüş onun gürültüsüyle uyandık. Şuan bir sıkıntı yok zaten burası önceden bir kere daha yıkılmıştı, yine aynı altta inşaattan dolayı göçük oluştu. Yetkililer şuan Mamak Belediyesinden Büyükşehirden gelen ekipler girebilirsiniz dedi, şuan herkes evlerine döndü. Tedirgin illaki oluyoruz can taşıyoruz sonuçta. Biz de yetkililerden yarın tam bir bilgi alıp ona göre girmeyeceğiz. Binadaki bazı kişileri Mamak Belediyesi götürdü misafir hanelere, bazıları da akrabalarına gitti’ şeklinde konuştu. 

İNCELEMELER SÜRÜYOR 

Polis ekipleri ve belediye ekipleri tarafından binanın meydana getirdiği probleme yönelik incelemeler devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal