Ankara'da Tekel Bayisine DAEŞ Saldırısında Karar Verildi

29 Ekim 2019 senesinde Ankara'da ''haram'' diye bir tekel bayisine patlayıcı düzenek ile saldırılmıştı. İki yıl sonra 12 kişi hakkında karar verildi.

02.06.2021-19:09 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-19:09) Ankara'da Tekel Bayisine DAEŞ Saldırısında Karar Verildi

29 Ekim 2019 senesinde Ankara'da bulunan tekel bayasine düzenlenen el yapımı patlayıcı saldırısında karar verildi.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Yakacık Mahallesi'nde bulunan tekel bayisine, el yapımı patlayıcı ile (EYP) saldırı gerçekleşmişti.

Olaya dair Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturmada, saldırıyı gerçekleştirdiği failin terör örgütü DAEŞ ile bağlantısı olduğu tespit edilmişti.

DAEŞ'a bağlı olan Ahmet Sılaybi, polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

4 DEAŞ'LI TUTUKLANDI

Ankara'da gerçekleşen patlamada ölen veya yaralananın olmadığı saldırının ardından DAEŞ üyesi oldukları iddiası ile gözaltına alınan 15 şüpheliden 4'ü, savcılık kararıyla tutuklanmıştı.

Zanlılar hakkında hazırlanmış olan iddianamede 4 sanığın 'anayasal düzeni ihlal' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından, 11 suçlunun ise 'terör örgütü üyeliği' suçundan cezalandırılmaları istenmişti.

SUÇLU SALDIRIYI İTİRAF ETTİ

Ahmet Sılaybi verdiği ilk ifadesinde, saldırıyı DAEŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesine tepki olarak gerçekleştirdiğini ve sansasyonel olması için de 29 Ekim gününü seçtiğini ifadesinde belirtmişti.

Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile alınan yoğun güvenlik tedbirlerine takılmamak için de şehir merkezinden uzak bir hedef arayışında olduğunu belirten DAEŞ'li failin  ''haram'' düşüncesi ile alkol satışı yapan tekel bayisini hedef aldığını ifadesinde anlatmıştı.

DEAŞ ÜYESİ OLSAM TORPİLLE Mİ EYLEM YAPARIM

Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün görülen karar duruşmasında 4 tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklarla avukatlar adliyede hazır bulundu.

Savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapan faillerden DAEŞ'li Ahmet Sılaybi, ''Ortada bir bombalama olayı yoktur, kullanılan malzemeler çocukların oyun için kullandığı torpildir. Dünyaca ünlü terör örgütü DEAŞ üyeliğinden yargılanıyorum. DEAŞ üyesi olsam torpille mi eylem yaparım? Bu yöndeki suçlamaları kabul etmiyorum. Ancak mahkemeye olayla ilgili tüm bildiklerimi anlattım. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum'' ifade etti. Diğer failler ise suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerine hakimden talep etti.

4 FAİLE HAPİS

Mahkeme, saldırıyı gerçekleştiren DAEŞ'li Ahmet Sılaybi'ye 'anayasal düzeni ihlal' suçundan ömür boyu, 'nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 12 sene 6 ay, 'tehlikeli madde bulundurma ve taşıma' suçundan 8 sene 4 ay ve 'mala zarar verme' suçundan da 2 sene 6 ay hapis cezası verdi.

11 KİŞİ BERAAT ETTİ

Diğer tutuklu failler  Mahmut Sılaybi ve Bayram Selvi'ye  'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 10'ar sene, Raad Malik Al Casen'e de aynı suçtan 7 sene 6 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz 11 sanığın ise beraatine karar verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal