Aleyna Çakır Davasında Yeni Gelişme

Aleyna Çakır davasında, gelen çağrılara rağmen duruşmalara gelmeyen tanık Merve A.'nın zorla getirilmesi için karar çıktı.

02.06.2021-19:07 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-16:12) Aleyna Çakır Davasında Yeni Gelişme

Aleyna Çakır'ın Antalya'da 23 yaşındayken yaşamını yitirmesi yürekleri yaktı. Asıl adı Sema Esen olan Aleyna Çakır'ın davası devam ediyor. Sevgilisi Ümitcan Uygun ve yanında da olduğu tespit edilen Enes Ö. hakkında 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'tehdit' suçlarından da dava açılmış durumda.

ÜMİTCAN UYGUN'UN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

Pek çok suçu ve soruşturması olan Uygun, sosyal medya hesabında uyuşturucu kullanırken paylaşmış olduğu görüntüleri nedeni ile gerçekleşen soruşturma kapsamı içerisinde ekipler tarafından tutuklanan Ümitcan Uygun'un, Ankara 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sürdü. Duruşmaya sanık Ümitcan Uygun, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, Sema Esen'in abisi olan Himmet Esen ve taraf avukatları da katıldı. Söz alan Esen ailesinin avukatları, dosyaya giren belgelerin maddi gerçeği ortaya çıkarmış olduğunu, internet aboneliği ile ilgili istenilen belgenin, davanın seyrini değiştirmeyeceğini ifade ederek, mahkemeden mütalaanın açıklanmasını istedi. 

TANIĞA ZORLA GETİRİLME KARARI

Söz konusu evin Ümitcan Uygun'un  kiralandığını, bununla ilgili de ev sahibi olan kişinin ifadesinin dosya içerisinde mevcut olduğunun tespit edilip, ifade vermeyen tanıkların da dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, tanık Sevilay A.'nın dinlenmesinin dosyaya katkı sağlamayacağı sebebi ile dinlenmesinden vazgeçilmesine, olay anında evde bulunan ve çağrılara rağmen duruşmalara iştirak etmeyen tanık Merve A.'nın ise adresinin tespit edilerek, zorunlu bir biçimde getirilmesi için kolluğa müzekkere yazılmasına karar verdi. Meydana gelecek olan duruşma, daha sonraya ertelendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal