Ankara'da Suç Örgütü Çökertildi: 7 Gözaltı

Ankara'da suç örgütü polis ekipleri tarafından çökertildi. 'Savunma Sanayi Müdürlüğü' adını kullanarak kamu kurumu izlenimi veren 7 kişi gözaltına alındı.

01.04.2021-16:49 - (Son Güncelleme: 01.04.2021-16:49) Ankara'da Suç Örgütü Çökertildi: 7 Gözaltı

Ankara Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekibi, ''bürokrat'' olduklarını iddia eden suç örgütlerini ortaya çıkardı, bununla da sınırlı kalmayan suçlular ''Savunma Sanayi Genel Müdürlüğü' adını da kullandığı öğrenildi.

TABELA DA SİLAHLAR DA KURGU

Şüpheliler şirketin binasını koruyorlardı ve binada uzun namlulu silah izlenimi vererek Savunma Sanayi Genel Müdürlüğü adına silahla koruyorlardı. 

'DEVLETİN GİZLİ İŞLERİNİ' YAPIYORUZ

Şirket logosunu ve tabelalarını da kamu kurumu gibi görünmesi şekilde oluşturan zanlılar bu yöntemleriyle kendilerini 'devletin gizli işlerini yapan kadro' olarak tanıtıyordu.

TEKNİK DONANIMLI ŞAHISLARI KANDIRIP ÇALIŞTIRDILAR

Örgüt bu izlenimle teknik donanıma sahip insanları sözde şirketlerinde işe başlattı. Gerçeği öğrenip şirketten ayrılmak isteyenlere ise akıl almaz yöntemlerle gözdağı verildi. Ayrılmak isteyenlerin otomobillerine kan lekesi bile sürüldü.

Bu izlenimle, organizasyon sözde şirkette kalifiye personel istihdam etti. Gerçeği öğrenen ve şirketten ayrılmak isteyenler inanılmaz yöntemlerle gözlerini korkutuyorlardı. Ayrılmak isteyenlerin arabaları bile kana bulandı.

ŞİRKET YÖNETİCİLERİNİ DOLANDIRIP HİSSELERİ ALINDI

Örgüt, bazı şirket yöneticilerini de kandırarak 'devlete bağış yapıyor izlenimiyle' şirket hisselerini üzerlerine aldı.

ÇAKARLARI,ÖNCÜ-ARTÇI KORUMALARI BİLE VARDI

Lüks restoranlara koruma ordusu ve koruma kıyafetli adamları ile giderek kendilerini bürokrat olarak isimlendiren örgüt üyeleri çakarlı lüks makam araçlarıyla dolaşıyordu. Bu araçlara öncü ve artçı koruma araçları bile eşlik ediyordu.

Mali şube polis ekipleri harekete geçti ve çete çökertildi. Ankara'da 8 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda örgüt yöneticisi Hüseyin Mesut A., Serkan Y. ve Özgür Y.'nin de aralarında olduğu 7 şahsı gözaltına alındı.

AV TÜFEKLERİNE UZUN NAMLULU SİLAH GÖRÜNÜMÜ VERDİLER

Zanlıların evlerinde ve sözde şirkette yapılan aramada 2 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 5 uzun namlulu silah görünümünde av tüfeği, 550 bin TL nakit para ve çok sayıda evrak ve doküman ele geçirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal