Ankara'da 'Arsa Avcısı' Operasyonu Gerçekleştirildi: 106 Gözaltı

Ankara’da Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından nitelikli dolandırıcılık yapan suç örgütüne operasyon gerçekleştirildi. İçlerinde avukat ve kamu görevlilerinin de yer aldığı 106 şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerin 160 mağdurdan 300 milyon lira aldığı tespit edildi.

20.04.2021-10:15 - (Son Güncelleme: 20.04.2021-10:15) Ankara'da 'Arsa Avcısı' Operasyonu Gerçekleştirildi: 106 Gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kamu arazilerinin satışını yapma taahhüdüyle nitelikli dolandırıcılık yapan suç örgütüne dair Ankara merkezli 14 şehirde eş zamanlı ‘Arsa Avcısı’ operasyonu gerçekleştirildi. 106 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI Ekipler tarafından gerçekleşen operasyonda, örgüt üyelerinin müştekilere, devlet büyükleri ile yakın oldukları izlenimi vererek mağdurları ikna etmede avukatlık ofisi veya şirket ofislerini kullandıklarını gözlemlenirken gerçekleşen operasyonda suç örgütüyle ilişkili olduğu tespit edilen 106 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 

ÖRGÜT ÜYESİ İLE MAĞDURLAR ARASINDA SAHTE SÖZLEŞME İMZALANDI 

Ekiplerin gerçekleştirdiği 2 senelik teknik ve fiziki takibin ardından; kamu görevlisi olan örgüt üyeleri tarafından kamu binasında oda ayarlandığı, burada ‘daire başkanı’ olarak tanıtılan örgüt üyesi ile mağdurlar arasında sahte sözleşme imzalandığı, kamu idarelerinin isim kısaltmalarını kullanarak şirket açtıkları, mağdurlar parayı şirket hesaplarına yatırırken kamu kurumunun hesabına yatırdığını düşündüğü, SMS paketi satın alarak Tapu Müdürlüğü başlığı ile işlemlerin başlatıldığı yönünde SMS gönderdikleri, Tapu Müdürlüğü'nde irtibatlı oldukları kamu görevlilerini kullanarak, memurların işlem yaptığı alana örgüt üyeleri geçerek memur gibi işlem yapıp mağdurlara sahte tapu teslim ettikleri, mağdurlarla dışarıda buluşma sağlayacakları esnada buluşma yerinin güvenli olup olmadığının kontrolünü yapmak için keşif yaptıkları tespit edildi. 

300 MİLYON LİRA DOLANDIRIP SUÇ ÖRGÜTÜNE AKTARILDI 

Ekipler tarafından yapılan araştırmaların ardından, 160 mağdurdan bu yöntemlerle 300 milyon lira paranın dolandırılarak suç örgütüne aktarıldığı, örgütün faaliyetine 2016 yılından itibaren başladığı, bu tarihten önce hiçbir mal varlığı bulunmayan örgüt yönetici ve üyelerinin zenginleşerek lüks araçlar satın aldıkları ve rezidans dairelere taşındıkları, yapılan teknik takibin ardından mağdurları aldatarak yüklü miktarda paralarını aldıktan sonra örgüt içerisinde mağdurun gıyabında alay ettikleri gözlemlendi. 

‘ARSA DEĞERLENDİ’ DİYEREK 2 KERE DOLANDIRDILAR 

Örgüt üyelerinin bazı mağdurları 1 kere dolandırdıktan sonra mağdurların farkına varmaması durumunda, arsanın değerlendiğini söyleyerek 2. kez dolandırdıkları, yer teslim tutanağı yapıyor izlenimi vererek, örgüt üyelerine ait araçlara kamu taşıtı olduğu izlenimi veren araç kartı koyarak araziyi mağdurlara göstermeye bu araç ile gittikleri belirlendi. 

BİRÇOK MALA VE PARAYA EL KONULDU 

Diğer yandan gerçekleştirilen operasyonda, MASAK ile düzenlenen ortak çalışmanın ardından suçtan alınan gelirler kapsamında örgüt yönetici ve üyelerine ait 8 adet araç, 40 adet taşınmaza (iş yeri, konut, arsa) ve 30 milyon lira paraya el konuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal