Ankara-Sivas YHT hızlı tren hattı ne zaman açılacak? Bakan Adil Karaismailoğlu hizmetin başlayacağı tarihi açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, herkesin merakla beklediği Ankara-Sivas YHT hızlı tren hattı ile ilgili açılış yapılacak olan tarihi duyurdu. İşte, Ankara-Sivas YHT hızlı tren hattının açılacağı tarih..

15.04.2022-02:00 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-02:00) Ankara-Sivas YHT hızlı tren hattı ne zaman açılacak? Bakan Adil Karaismailoğlu hizmetin başlayacağı tarihi açıkladı
Bir takım temaslarda bulunmak için Ankara Eryaman'da bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TCDD Taşımacılık AŞ Eryaman Bakımevi’ni ziyaret etti. Burada yapılan çalışmalar hakkında son durum bilgiler alan Bakan Karaismailoğlu, merkezde önemli açıklamalarda bulundu.

2022 yılı itibariyla demir yollarında büyük bir yatırım dönem başlattıklarını ve Türkiye genelinde toplam 4 bin 500 kilometre uzunluğunda demir yolu ağı çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, herkesin merakla beklediği Ankara-Sivas YHT hızlı tren hattının son durum bilgilerini de paylaştı.


Bakan Adil Karaismailoğlu Ankara-Sivas YHT hızlı tren hattı hizmetinin başlayacağı tarihi açıkladı

Türkiye'nin, Avrupa'da ülkeleri arasında 6'ncı, dünya genelinde ise 8'inci yüksek hızlı tren işletmecisi unvanını elinde bulundurduğunu hatırlatan Bakan Adil Karaismailoğlu, son günlerde sürekli gündemde olan Karaman-Konya yüksek hızlı tren hattını vatandaşların hizmetine açtıklarını söyleyerek herkese hayırlı olmasını dilediğini iletti.

Ankara-Sivas hattının ise yıl sonuna doğru faaliyete geçeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, Karaman-Ulukışla ve Aksaray-Ulukışla-Mersin çalışmalarının da hızlı bir şekilde devam ettiğini ve yeni bir projeyle de Ankara-İzmir hattındaki çalışmaların tekrar başlatıldığı bilgisini verdi.


Önümüzdeki 2 yıl sonuna kadar Bursa’yı Ankara-İstanbul YHT hattına bağlamak adına yoğun bir çalışma içine gireceklerinden bahseden Bakan Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin Avrupa’ya açılan kapısı olarak kabul edilen Kapıkule-Çerkezköy, Çerkezköy-Halkalı arasındaki çalışmalarında sürdürüldüğünü söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal