Ankara Odaklı 33 Şehirde FETÖ Operasyonu

Ankara odaklı 33 şehirde gerçekleştirilen FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki gizli yapılanmasına ilişkin düzenlenen operasyon sonucunda içlerinde muvazzaf bir albay ve bir yarbayın da olduğu 53 şahısla ilgili gözaltı kararı alındı.

09.04.2021-08:48 - (Son Güncelleme: 09.04.2021-09:21) Ankara Odaklı 33 Şehirde FETÖ Operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Jandarma gizli yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 19'u muvazzaf 53 şahısla ilgili yakalama kararı alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki mahrem hizmetler yapılanması içerisinde yer aldıkları tespit edilen 19u görevde, 32si görevden uzaklaştırılmış, 2si emekli 53 şüphelinin, Ankara merkezli 33 ilde gözaltına alınmasına karar verilmiştir." 

Diğer taraftan FETÖ'nün hakim ile savcı adaylığı çalışma evlerinden sorumluluğu üzerlerinde olduğu öne sürülen 12 zanlı ile ilgili gözaltı kararı alındı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün hakim ile savcı adaylığı yazılı sınavları için kurulan çalışma evlerine ilişkin tahkikat yürütülüyor. Soruşturma çerçevesinde, başka zanlıların etkin pişmanlık çerçevesinde verdikleri beyanları ile HTS kayıtları ve yapılan yazışmalar neticesinde 12 zanlının çalışma evlerinden yetkili oldukları ve çalışma evlerinde sınava çalıştıkları belirlendi. Bu zanlıların yakalanmasına ilişkin yakalama kararı verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal