Kanal İstanbul Ecevit’in de Hayaliydi

CHP’lilerin şimdi karşı çıktığı Kanal İstanbul projesini 1994 yılında büyük gereklilik olduğunu söyleyerek seçim vaadi yaptığı ortaya çıktı.

09.04.2021-08:32 - (Son Güncelleme: 09.04.2021-10:18) Kanal İstanbul Ecevit’in de Hayaliydi

Son dönemin en çok tartışılan konularından biri de AK Parti’nin Kanal İstanbul projesi.

Erdoğan’ın bugüne kadar ifa ettiği neredeyse tüm projelere karşı çıkan muhalefet, Kanal İstanbul projesini de es geçmedi.

Daha önce Avrasya Tüneli, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, Orhangazi köprüsü, İstanbul-İzmir otoyolu gibi bir çok dev projeye karşı çıkmışlardı. ,

KARŞI ÇIKTIKTIKLARI PROJELERİN FAYDASI KANITLANDI

Muhalefetin bugüne kadar karşı çıktığı tüm projelerin faydası kanıtlandı. Üçüncü köprü ve Avrasya Tüneli, İstanbul trafiğinden büyük bir yük aldı, yapılan yeni havalimanı ise pandemi şartlarına rağmen tüm dünyada en fazla uçuş gerçekleştiren havalimanı unvanını elde etti.

ECEVİT’İN HAYALİ İSTANBUL KANALI 

Muhalefetin karşı çıktığı Kanal İstanbul projesi zamanında Ecevit tarafından seçim vaadi olarak masaya getirilmiş. Hatta Ecevit projeyi basının karşısına geçip tanıtarak ne kadar önemsediğini de ilan etmiş. 


O dönem geniş yankı bulan proje CHP tabanı tarafından da oldukça kabul görmüş. Ecevit, bu projeyi o dönemde İstanbul Boğazı’nda artan trafiğe ve yaşanan tehlikeli kazalara bir çözüm olarak sunmuş. 

Ecevit’in basına verdiği demeçler şu şekilde: 

''Boğaz’da artan deniz trafiğine bir çözüm bulmamız lazım. İstanbul’un Avrupa yakasında Karadeniz’le Marmara arasında bir kanal açmalıyız.''

''Böyle bir kanalın açılması durumunda tanker ve şilep trafiği bu kanala aktarılır ve Boğaz trafiği rahatlar.''


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal