Ankara-İzmir YHT Projesiyle Uzaklar Yakın Oluyor

Ankara ve İzmir’i yüksek hızlı tren ağı bağlayan projede ilk kazmalar vurulduğunda on bir bin kişiye iş imkanı sunulacak, tamamlandığında da vatandaşın, turizmcinin ve esnafın yüzü gülecek. 14 saatlik uzaklık 3 buçuk saate inecek.

06.02.2021-12:38 - (Son Güncelleme: 06.02.2021-12:38) Ankara-İzmir YHT Projesiyle Uzaklar Yakın Oluyor

Ankara ve İzmir’i yüksek hızlı tren ağıyla birleştirecek olan Ankara-İzmir hızlı tren projesi başta 2007'de öne çıkarılmıştı.

Yurdun öncelikleri sebebiyle bir müddet ertelen uzakları yakın eden projede, bundan sonra ilk hamlenin atılması için güzel haber bekleniyor.

Projenin başlamasının akabinde 42 ay içinde tamamlanması tahmin ediliyor.

Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her büyük projede erken tamamlanması talebi akabinde çalışmasının, düşünülen süreden altı ay önce hizmete başlayacağı ifade ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, projeyle beraber Ankara-İzmir arasında on dört saat olan demiryolu seyahat müddetinin 3 buçuk saate ineceğini müjdeledi.

Bakan Karaismailoğlu, “Afyonkarahisar'ı yüksek hızlı trenle İstanbul'a, Ankara'ya ve İzmir’e bağladığımız bu önemli projemiz sayesinde 824 kilometrelik mesafenin seyahat süresini 14 saatten 3.5 saate indireceğiz. Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT projesidir. Bu proje tamamlandığında, Afyonkarahisar’ın yük ve yolcu taşımacılığında çığır açılacaktır." ifadelerini kullandı.

İstihdamı artıracak ve inşaat lojistiği sektörünü hareketlendirecek proje sayesinde Afyon’un termal turizmine ilişkin talep patlaması olması öngörülüyor.

7 BUÇUK SAAT İÇİNDE İZMİR’E GİDİŞ

İstanbul’dan hareket eden bir vatandaş dört saatlik yol ile ilk olarak Ankara’ya sonrasında da üç buçuk saatlik güvenli yolculuk sayesinde toplamda 7 saat 30 dakikada İzmir’e gitmiş olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal