YHT Seferleri Bayram Sonrası Başlıyor

TCDD Taşımacılık, coronavirüs salgını sebebiyle ara verilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerine bayram sonrasında (en geç 1 Haziran) tekrar başlayacak. “Geçiş dönemi” için bir takım kurallar getirildi. Buna göre trenler % 50 kapasite ile yolcu taşıyacak. Maskesiz yolcular trenlere alınmayacak.

15.05.2020-10:41 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-10:29) YHT Seferleri Bayram Sonrası Başlıyor
TCDD Taşımacılık, coronavirüs salgını sebebiyle ara verilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerine bayram sonrasında (en geç 1 Haziran) tekrar başlayacak. “Geçiş dönemi” için bir takım kurallar getirildi. Buna göre trenler % 50 kapasite ile yolcu taşıyacak. Maskesiz yolcular trenlere alınmayacak. Yolcular, önceden bilet alacak. Sadece satın aldıkları koltuğa oturabilecek. Başka bir koltukta yoluculuk yapamayacak. Bilet fiyatlarında bir değişiklik yapılmadı. Trenlerde dezenfektan olacak.

TCDD Taşımacılık, mart ayında coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında şehirlerarası yolculukların sınırlanmasının peşinden YHT seferlerini durdurdu. TCDD Taşımacılık; YHT, anahat ve bölgesel trenlere ait biletleri isteyen vatandaşlara kesintisiz olarak iadesinin yapılacağını, abonman kartlarda kullanılmayan bölümlerle ilgili ücretin verileceğini belirtti. İstanbul'da Marmaray ve Ankara'da Başkentray trenlerinin çalışmaya devam edeceği belirtildi.

SEFERLER BAŞLIYOR

Habertürk'ün haberine göre; Hükümet, belirli bir takvimle “normalleşme” çalışmalarına başladı. Alış-veriş merkezleri (AVM),berber-kuaförler tekrar hizmet vermeye başladı.

Yüksek hızlı trenler (Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir) ile ana hat trenlerinde durum ne? TCDD Taşımacılık, Yüksek hızlı trenler seferlerine bayramın hemen peşinden başlamayı planlıyor. En geç 1 Haziran'da geri dönmek planlanıyor...

YENİ KURALLAR

“Normalleşme”nde bir takım kurallar geçerli olacak. Bu kurallar şu şekilde:

- YHT’ler % 50 kapasiteyle yolcu alacak.
- Maskesi olmayanlar trenlere alınmayacak. Yolcuların, maskeleriyle gelme zorunluluğu var.
- Yolcular, biletlerini önceden alacak. Sadece satın aldıkları koltukta seyahat edebilecek. Başka numaralı bir koltukta yolculuk yapamayacak.
- Bilet fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.
- Trenlerde dezenfektan olacak.

Ana hat trenler, bir müddet daha seferlere başlamayacak. TCDD Taşımacılık, bu hususla alakalı da hazırlık içerisinde.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal