Ankara Garı Katliamının Cezaları Onandı

2015 yılında 100 kişinin ölümüne sebep olan Ankara Garı katliamının hapis cezaları onandı.

14.10.2020-10:48 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-11:46) Ankara Garı Katliamının Cezaları Onandı

Mahkeme sanıkları olan Abdülmubtalip Demir, Talha Güneş, Metin Akaltın, Yakub Şahin, Hakan Şahin, Halil İbrahim Alçay, Resul Demir, Hacı Ali Durmaz ve Hüseyin Tunç'u, 'anayasal düzeni ihlal' suçundan 1'er, '100 kişiyi kasten öldürme' suçundan da 100'er kez olmak üzere toplam 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

HEM PARA HEM HAPİS CEZASI

Sanıklardan Abdülmubtalip Demir, Metin Akaltın, Yakup Şahin Burak Oramanoğlu ve Hüseyin Tunç ayrıca ''örgüt faaliyeti çerçevesinde izinsiz tehlikeli madde bulundurmaktan'' 10'ar yıl hapis ve 40'ar bin TL adli para cezasına mahkum edildi.

Bu sanıklardan Ormanoğlu ve Akaltın'a ''vahim nitelikte silah ve mermi bulundurmaktan'' ise 10'ar yıl 6'şar ay hapis cezası ile 36'şar bin TL adli para cezası kesildi.

Sanıklardan Burak Ormanoğlu, Suphi Alpfidan, Mehmedin Baraç, Nihat Ürkmez ve Yakup Karaoğlu'na ''silahlı terör örgütüne üye olmaktan'' 12 yıl hapis cezası veren mahkeme, aynı maddeden hakim karşısına çıkan sanıklar Esin Altıntuğ (Durgun), Hatice Akaltın, Yakup Yıldırım ve Abdulhamit Boz'u ise 7 yıl 6'şar ay hapse çarptırdı.

''100 KİŞİYİ KASTEN ÖLDÜRME'' GEREKÇESİYLE SUÇ DUYURUSU

''Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan 18 yıl hapise mahkum edilen sanık Erman Ekici'nin, ayrıca ''anayasal düzeni ihlal'', ''100 kişiyi kasten öldürme'' ve 20'si çocuk 391 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçlarından da yargılanması için suç duyurusunda bulunulması istendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal