ANKA 3 ilk uçuşuna hazırlanıyor: Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz

Yerli imkanlarla geliştirilen insansız savas uçağı ANKA 3’ün ilk uçuşunu gerçekleştireceğini duyuran Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, "Türkiye Yüzyılı'nda milletimize olan sözümüzü tuttuk. MMU ve HÜRJET taksi yaptı, ATAK 2 yakında motor çalıştıracak, ANKA 3 de ilk uçuşunu gerçekleştirecek." ifadelerine yer verdi.

19.03.2023-10:14 - (Son Güncelleme: 19.03.2023-10:14) ANKA 3 ilk uçuşuna hazırlanıyor: Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz

Türkiye’nin ilk yerli insansız savaş uçağı ANKA 3’ün ilk uçuşuna kısa bir süre kaldı. Sosyal medya hesabından ANKA 3 ile ilgili son gelişmeleri paylaşan Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, yerli uçağın ilk uçuşunu yakında yapacağını duyurdu.

ANKA 3 ilk uçuşuna hazırlanıyor

TUSAŞ Genel Müdür Kotil, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Yüzyılı'nda milletimize olan sözümüzü tuttuk. MMU ve HÜRJET taksi yaptı, ATAK 2 yakında motor çalıştıracak, ANKA 3 de ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Binlerce çalışma arkadaşımız ve iş ortaklarımızla ortaya çıkardığımız ürünlerimizi Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz." (Kaynak: Akşam)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal