Türkiye’de bir ilk: Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak

Türkiye’nin ilk bor karbür tesisi bugün Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacak.

19.03.2023-10:07 - (Son Güncelleme: 19.03.2023-10:07) Türkiye’de bir ilk: Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’nin ilk bor karbür tesisi bugün Balıkesir’in Bandırma ilçesinde açılıyor. Türkiye’de bir ilk olacak olan tesisin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle gerçekleşecek.

Türkiye’de bir ilk

Akşam’ın haberine göre; Türkiye'nin ilk ve stratejik tesislerinden biri olacak, savunma sanayisinin gücüne güç katacak Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılacak.

Bor Karbür Fabrikası

Tam kapasite çalıştığında 279 kişinin istihdam edileceği tesiste, yılda 1000 ton bor karbür üretilecek. Elmas ve kübik bordan sonra en sert üçüncü madde olan bor karbür, başta savunma sanayisi olmak üzere birçok alanda kullanılıyor.

Öte yandan, Kütahya'nın Emet ilçesinde yıllık 5 bin ton kapasiteli yeni bir bor karbür tesisi kurulmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Katma değer artacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin, son yıllarda borda attığı adımların meyvelerini toplamaya başladığını belirterek, "Bor cevherini borik asite ve atıklarını da lityuma dönüştürüp satıyoruz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal