Android telefonlarda acil bildirim uyarısı var mı, acil durum uyarısı nasıl açılır? Androidlere AFAD hayati uyarı bildirimi neden gelmedi?

AFAD yaşanılan doğa olayları ile ilgili cep telefonlarına bir bildirim gönderiyor. Peki AFAD ne için uyarıyor? AFAD mesaj bildirimleri nasıl açılır? Telefonlarımızda bulunan acil durum mesajları nasıl etkinleştirilir? İşte Detaylar...

12.06.2022-17:06 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-17:06) Android telefonlarda acil bildirim uyarısı var mı, acil durum uyarısı nasıl açılır? Androidlere AFAD hayati uyarı bildirimi neden gelmedi?

AFAD tüm telefonlara mesaj bildirimi gönderiyor. Telefonları AFAD uyarısı gelmeyen vatandaşlar internet üzerinden Hayati bildirim uyarısı nedir şeklinde aratabilir. İnternete kullandıkları telefon işlemcisini yazarak da telefonlarından aktif hale getirebilirler. Acil bildirim uyarısı nedir? Nasıl aktif hale getirilir? AFAD mesajları neden bazı vatandaşlara ulaşmadı? AFAD ile ilgili detaylar haberimizde!

Hayati uyarı bildirimi nedir?

AFAD yaşanılan meteorolojik durumlar nedeni ile vatandaşlara acil durum mesajı gönderiyor. Mesajda ise ; Ülkemizde devam eden Meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezini arayınız cümlelerine yer verdi.
AFAD hayati bildirim uyarısı

Android'lere AFAD hayati uyarı bildirimi neden gelmedi?

AFAD gönderdiği bildirimde vatandaşların meteorolojik bir olay sırasında endişelenmemesi adına 112 çağrı merkezlerinden yardım alabileceğini ifade etti.

Cep Telefonlarında acil durum uyarıları nasıl kapatılır?

Telefonlarınızın ayarlar bölümüne girerek bildirimler sekmesine tıklayarak karşınıza çıkan sayfa da 'Hayati Bildirim' kısmını devre dışı bırakırsanız size bildirim gelmez.

AFAD; Tehlike yaşanabilecek olaylarda vatandaşlara bildirim gönderme merkezi olan bir kurum.

Yağış nedenleri ile oluşabilecek afetlere karşı vatandaşları bilgilendirir.

Orman yangınları sırasında ormana yakın alanların boşaltılmasında uyarı gönderir.

Genelde fabrikada kullanılan maddelerin tehlikeli bir durumu olduğunda yakın çevre için uyarı yapılır.

Bulaşıcı her tür hastalıkta vatandaşları bilgilendirerek karantina altına alır.

Nükleer ve radyolojik olarak çevreye tehlike saçan maddelerden uzak durulması gerektiğinde AFAD devreye girer.
AFAD bildirimleri nasıl açılır?

Mesajlı uyarı sistemi

AFAD, yukarda belirttiğimiz sebeplerden dolayı insanların temkinli olması adına bildirimler gönderiyor.

Gönderdiği bu bildirimler GSM operatörlerinin yönetimi ile bildirim alarm gönderiyor. Böylece yakın bölgede olan vatandaşların elektronik yol ile ulaşım sağlayıp yardımlarına koşuyorlar.
37 ilde sağnak yağış bekleniyor!

37 ilde kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji uyardı! 37 ilde yaşanılacak olan kuvvetli yağış için uyardı. Yağış nedeni ile oluşabilecek sel, su baskını yıldırım, heyelan gibi durumlara karşı önelm almasını söyledi.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal