Andriy Yarmolenko Süper Lig'e Geliyor!

EURO 2020'nin en çok dikkat çeken isimlerinden biri olan Andriy Yarmolenko, İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United'dan ayrılarak Türkiye'ye geliyor.

03.07.2021-15:32 - (Son Güncelleme: 03.07.2021-15:32) Andriy Yarmolenko Süper Lig'e Geliyor!

31 yaşındaki Ukraynalı oyuncu son olarak EURO 2020'de Milli takım forması ile göstermiş olduğu performansla tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Ukrayna Milli takımının EURO 2020'de gruptan çıkmasında çok önemli rol oynayan Andriy Yarmolenko, 2 gol kaydetmesinin yanı sıra yapmış olduğu 2 asist ile birlikte toplamda 4 maçta 4 gole doğrudan etki ederek tüm dikkatleri üzerine çekti.

Gruplardan çıkma başarısı gösteren Ukrayna Milli takımı, son 16 turunda karşı karşıya geldiği İsveç'i 2-1 mağlup ederek adını EURO 2020'de çeyrek finale yazdırarak İngiltere'nin rakibi olmuştu.

EURO 2020'nin en çok dikkat çeken isimlerinden biri olan Andriy Yarmolenko için Spor Toto Süper Lig ekiplerinden iki ezeli rakip Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

31 yaşındaki tecrübeli oyuncu Andriy Yarmolenko, kulübü West Ham United ile olan sözleşmesinin bitimine 1 yıl kala takımdan ayrılma kararı aldığını açıkladı. 

Oyuncusunun sözleşmesinin bitimine 1 sene kalması nedeniyle oyuncusunun sonraki sezon bedelsiz olarak takımdan ayrılmasını istemeyen West Ham United yönetiminin yıldız futbolcusunun transferine bu yaz izin vereceeği ve az da olsa bir bonservis ücreti beklediği öğrenildi. 

Andriy Yarmolenko'nun Türkiye'de futbol oynama fikrine sıcak baktığı öğrenilirken gelen teklifler ile ilgili menajeriyle görüşme halinde olduğu öğrenildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in önümüzdeki sezon kadrosunda görmek istediği isimlerin en başında yer alan Andriy Yarmolenko için sarı kırmızılı yönetim maddi imkanlarını zorlayarak Ukraynalı oyuncuyu ikna etme girişimlerine başladı.

Sarı kırmızılıların Andriy Yarmolenko için sunmuş olduğu senelik 2.5 milyon euroluk teklifin ardından Fenerbahçe transfere dahil olarak ezeli rakibi Galatasaray'ın masaya koymuş olduğu 2.5 milyon euroluk teklifin üzerine çıkıp oyuncuyu kaptırmamak adına 3 milyon euroluk bir ücretin yanı sıra başarı bonusları ile birlikte bir teklifte bulunduğu öğrenildi.

Fenerbahçe'nin teklifine sıcak bakan Andriy Yarmolenko'nun EURO 2020'de Ukrayna Milli takımı ile süren macerasının sona ermesinin ardından transferi ile ilgili net bir karar vereceği öğrenildi.

Futbol hayatına ülkesi Ukrayna'da başlayan Andriy Yarmolenko, Dynamo Kiev'e gösterdiği harika performansın ardından 2017-2018 sezonunda Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'a 25 milyon euroluk bonservis ücreti karşılığında transfer olmuştu. Dortmund kariyerinin ardından ise 2018-2019 sezonunda İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United'a 20 milyon euroluk bonservis ücreti karşılığında transfer olan Andriy Yarmolenko, 54 karşılaşmada forma şansı bulurken 10 gol, 6 asistlik bir performans sergilemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal