08.01.2022-17:26 (Son Güncelleme:21.07.2022-17:19)


1

Kuzeyin yeni kralı oldu!

Kuzeyin yeni kralı oldu!

Andreas Cornelius Trabzonspor'da sergilediği performansla gerek takımın gerek bordo mavili taraftarların sevdiği isimlerden birisi haline geldi.



2

Futbolcunun hayatı

Futbolcunun hayatı

16 Mart 1993 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag şehrinde doğan Andreas Cornelius, futbola ilk olarak Kopenhag alt yapısında başladı. Ardından Galler'in Cardiff takımına transfer oldu. Sonrasında tekrardan Kopenhag takımına transfer olan futbolcu buradan İtalyan ekibi Serie A'ya transfer oldu. İtalya'nın Atalanta takımında forma terleten futbolcu İtalya macerasının ardından Fransa'nın Bordeaux takımına transfer oldu. Atalanta'da gösterdiği performansla Parma takımına transfer oldu. 10 Ağustos 2021 tarihinde yaz transfer döneminde ise Parma'dan, Trabzonspor'a transfer oldu. Şuan güncel olarak Trabzonspor'un futbolcudur. Ayrıca Danimarka Milli Takımı'nın güncel futbolcusudur.



3

Hangi takımlarda oynadı?

Hangi takımlarda oynadı?

Danimarkalı futbolcu Andreas Cornelius sırasıyla; Kopenhag, Cardiff, Atalanta, Bordeaux ve Parma takımında forma giydi. Şimdilerde ise Trabzonspor'da forma terletmektedir. Futbolcu şimdilerde Trabzonspor formasıyla çok önemli başarılara imza atmaktadır.



4

Kariyerinde kaç golü var?

Kariyerinde kaç golü var?

Danimarkalı golcü Andreas Cornelius, kariyeri boyunca 333 karşılaşmada 95 gole imza atmıştır ve 35 asist yapmıştır.



5

Hangi mevkide oynamaktadır?

Hangi mevkide oynamaktadır?

Andreas Cornelius santrafor mevkisinde oynamaktadır.



6

Boyu nedir?

Boyu nedir?

Danimarkalı golcü futbolcunun boyu 1.93 m'dir.



7

Eşi kimdir?

Eşi kimdir?

Andreas Cornelius'un eşi Anne Sophie'dir.



8

Başarıları nedir?

Başarıları nedir?

Andreas Cornelius, Trabzonspor formasıyla 3 kez Danimarka Ligi'nin 4 kez Danimarka Kupası'nı ve 1 kez Danimarka Gençlik Ligi'ni kazanmasını başardı. Futbolcunun bu anlamda kariyerinde önemli başarılar bulunmakta.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR