Anayasa Mahkemesi Osman Kavala'nın Bireysel Başvurusunu Reddetti

Anayasa Mahkemesi, Gezi olaylarının organizatörü olduğu iddiası ile yargılanan iş insanı Osman Kavala'nın bireysel başvurusunu reddetti.

22.05.2019-13:13 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-13:30)

Anayasa Mahkemesi, Gezi olaylarının organizatörü olduğu iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılan iş adamı Osman Kavala'nın bireysel başvurusunu karara bağladı.

1 Kasım 2017'de tutuklanan Kavala hakkında hem 15 Temmuz hem de Gezi olayları sebebiyle soruşturma açıldı. Kavala hakkındaki 15 Temmuz dosyası ile alakalı işlem yapılmadı fakat Gezi olaylarının organizatörü olduğu suçlaması ile yürütülen soruşturmadan dava açıldı. Kavala, diğer Gezi sanıkları ile beraber 24 Haziran'da mahkeme önüne ilk defa çıkacaktı.

TUTUKLUĞU DEVAM EDERKEN AYM'YE BAŞVURDU

Kavala, tutuklu olarak soruşturulurken, "tutuklama tedbirinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin sınırlandırılması ve tutukluluk incelemelerinin hakim/mahkeme önüne çıkarılmadan yapılması sebepleriyle kişi hürriyeti ve emniyeti hakkının ihlal edildiği" iddialarıyla alakalı Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapmıştı.

AYM KARARINI VERDİ

Anayasa Mahkemesi 1. Bölümü, dosyayı 3 Nisan'da görüştü ve Genel Kurul'a sevk edilmesine karar verdi. AYM Genel Kurulu bugünkü oturumunda Kavala'nın dosyasını karara bağladı. Yüksek Mahkeme 1 Kasım 2017'den beri tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın başvurusunu oy çokluğuyla reddetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal