Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya kimdir?

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolması sebebiyle yeni bir başkanlık seçimi yapıldı. Seçim sonucunda AYM’nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu. Peki Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya kimdir? İşte Kadir Özkaya hayatı ve biyografisi…

21.03.2024-11:06 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-11:06)

Görev süresi dolmak üzere olan Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresi 20 Nisan’da dolacak. Aday olmayan Arslan’ın da oy kullandığı seçimde yeni AYM Başkanı Kadir Özkaya oldu. 4 yıllığına görev yapacak olan Kadir Arslan’ın hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Peki Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya kimdir?

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya kimdir?

Kadir Özkaya, Tarsus'ta 12 Ağustos 1963'te dünyaya geldi. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra kamu yönetimi alanında mezun oldu ve memuriyet hayatına başladı. Sonrasında Danıştay'da hâkimlik görevine atandı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya kimdir? Kadir Özkaya hayatı ve biyografisi

Özkaya, uzun bir süre boyunca Adalet ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda görev aldı. 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi ve bu görevine devam etti. Evli ve iki çocuk babası olan Özkaya, kariyerinde önemli bir yer edindi ve 4 Nisan 2020'den beri Anayasa Mahkemesi'nde Başkanvekili ve İkinci Bölüm Başkanı olarak görev yapıyordu.

Kadir Arslan, 21 Mart 2024 tarihinden itibaren AYM Başkanı olarak görev yapacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal