Anagold madencilikten siyanür açıklaması: Şirket çıkan iddiaları yalanladı

Anagold Madencilik Şirketi, Erzincan'daki yaşanan toprak kayması ile ilgili çıkan siyanür iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

14.02.2024-19:57 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-19:57)

Erzincan’da dün saat 14:28’de gerçekleşen toprak kayması gerçekleşti. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayılmasının ardından ilk belirlemelere göre 9 işçi toprak altında kaldı.

Siyanür akışı yok

Sonrasında birçok iddia ortaya atıldı. Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ, Erzincan'daki Anagold Çöpler Altın Madeni İşletmesi'nde meydana gelen maden kazasının ardından Karasu Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmadığını açıkladı.

“Herhangi bir kirlenme söz konusu değildir”

Açıklamanın devamında "Kazaya rağmen tüm tedbirler hızlı bir şekilde alınarak saha kontrol altına alınmıştır. 6 noktadan yüzey suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler normal değerlerdedir ve herhangi bir kirlenme söz konusu değildir. Karasu (Fırat) Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır. Şu ana kadar kayan toprak altında 9 çalışanımızın olduğu belirlenmiştir. Çalışma arkadaşlarımız için arama ve kurtarma çalışmaları sahamıza gelen tüm kamu kurum ve kuruluşların desteği ile devam etmektedir” cümlelerine yer verildi.

(AA)

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal