Anadolu Otoyolu neden kapatıldı? Anadolu Otoyolu'nda korkutan olay! LPG yüklü tanker devrildi: Patlama ihtimaline karşı önlem alındı

Anadolu Otoyolu’nun Gerede kesiminde LPG yüklü tankerin devrilmesi sonucu otoyol, çift yönlü ulaşıma kapandığı açıklandı. Tankerin patlama ihtimaline karşı ise 1 kilometrelik alanda güvenlik önlemi alındı.

08.06.2022-16:48 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-17:44)

Otoyolun Ankara yönünde seyir halinde olan LPG yüklü 34 DEV 265 plakalı tanker, Ulusu mevkiinde kontrolü kaybederek devrildi. Yaşanılan bu durumun yetkililere bildirilmesi sonucunda, bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Güvenlik önlemleri alındı

Tankerin patlama ihtimali göz önüne alınarak 1 kilometrelik alanda güvenlik önlemi sağlandı.


Karayolu çift taraflı ulaşıma kapatıldı

Tanker sürücüsünün hafif yaralandığı kaza sebebiyle otoyolun İstanbul ve Ankara yolunda ulaşım sağlanmamakta. Bölgede trafik akışı, D-750 kara yoluna yönlendiriliyor.

İtfaiye ekipleri seferber oldu

Tankerin olay yerinden kaldırılması için çalışma başlatılırken, itfaiye ekipleri de tedbir amaçlı soğutma çalışması yürütüyor.

Bolu Valiliği’nden flaş açıklama 

Bolu Valisi Erkan Kılıç da olay yerine gelerek gerekli incelemeler yapıldı.

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, 'Anadolu Otoyolu Ankara istikameti Gerede Kavşağı 1 km sonrasında yaşanan trafik kazası sebebiyle ulaşım Ankara yönünde Gerede Bağlantı yolundan D-750’ye, İstanbul yönünde Cankurtaran İkbal Tesislerinden Ankara yönüne çevrilerek Çamlıdere Kavşağı’ndan D-750’ye yönlendirilmektedir' denildi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal