Anadolu Efes’in sahibi Tuncay Özilhan Kimdir?

Anadolu Efes, THY EuroLeague’de tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Peki Anadolu Efes’in sahibi Tuncay Özilhan kimdir?

31.05.2021-14:54 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-14:54) Anadolu Efes’in sahibi Tuncay Özilhan Kimdir?

EuroLeague final maçında Barcelona’yı 81-86 mağlup eden Anadolu Efes takımı kupanın sahibi oldu. Avrupa şampiyonu olan takım yapılan tören ile madalyalarını ve kupasını aldı. Anadolu Efes kazandığı bu zaferle Türkiye’ye 10. Kupayı getirdi. İşte Anadolu Efes takımının sahibi Tuncay Özilhan hakkında merak edilenler…  

TUNCAY ÖZİLHAN KİMDİR?

Özilhan, 1947 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Varlıklı bir ailede dünyaya gelen Özilhan, liseyi özel Fransız lisesi olan Saint Joseph’te okudu. Liseden sonra ise öğrenimine İstanbul Üniversitesi’nde devam etti. Üniversitede Ekonomi üzerine lisansını tamamlayan Özilhan, daha sonra yüksek lisans için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Amerika’da Long Island Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı (MBA) yaptı.

İş hayatı 1977 yılında Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü’nde başladı. Özilhan, çalışma hayatına Anadolu Efes Bira Koordinatörlüğü, Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü görevlerinde devam etti. 1987 yılında ise Anadolu Grubu İcra Başkanlığı görevine atandı.

Özilhan, 18 Ocak 2001 tarihinde ise yapılan genel kurul sonucunda TÜSİAD 11. Başkanı oldu. 3 yıl boyunca bu görevi sürdüren Özilhan, 2004 yılında görevi Ömer Sabancı’ya devretti.

2007 yılından beri ise babasının kurucu ortağı olduğu Anadolu Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir.

Tuncay Özilhan aynı zamanda TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı, DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ile Türk–Rus İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı, Estonya Fahri Konsolosu ’dur.

TUNCAY ÖZİLHAN KAÇ YAŞINDA?

Anadolu Efes Başkanı olan Tuncay Özilhan 73 yaşındadır. Özilhan, Emine Özilhan ile evli ve üç çocuk sahibidir.  

ANADOLU EFES’TEN TÜRKİYE’YE 10. KUPA

Anadolu Efes Avrupa Şampiyonluğu ile beraber Türkiye’ye 10. Kupayı getirmiş oldu. Açıklamalarda bulunan Anadolu Efes antrenörü Ergin Ataman; “Sözümüzde durduk. Türk halkına, şehitlerine armağan olsun. Kazanacağız dedik, başardık” diyerek şampiyonluğu Türkiye’ye armağan etti.

Kazanılan bu şampiyonluk Anadolu Efes’in ilk Avrupa Şampiyonluğu fakat Türk takımları tarafından kazanılan 10. kupa.

TÜRK BASKET TAKIMLARI KAÇ KUPA KAZANDI ? 

Fenerbahçe 2017’de Euroleague kupası

Beşiktaş 2012’de FIBA Eurochallenge Kupası

Anadolu Efes 1996’da Koraç Kupası

Galatasaray Odeabank 2016’da ULEB Avrupa Kupası

Darüşşafaka 2018’de ULEB Avrupa Kapısı

Kadın Basketbolda ise;

Galatasaray 2009 ve 2018’de FIBA Avrupa Kupası VE 2014’te FIBA Avrupa Ligi Kupası

Yakın Doğu Üniversitesi 2018’de FIBA Avrupa Kupası 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal