04.02.2021-17:50 (Son Güncelleme:04.02.2021-17:50)

Vesayet Ne Demek?

Bazen televizyonda, bazen internette dolaşırken bazense günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimelerle karşılaşırız. Anlamını bilmediğimiz için de haliyle araştırmaya koyuluruz. Vesayet kelimesi de sıklıkla karşımıza çıkan ancak herkes tarafından anlamı bilinmeyen kelimelerden. Vesayet nedir?

İlk kez karşılaşılan veya anlamı bilinmeyen kelimelerin TDK sözlüğündeki karşılığı merak ediliyor. Uzun senelerden beri dilimizde yer alan ve günlük hayatta da sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesi olan vesayet ne demek? Vesayet anlamı nedir?

VESAYET NEDİR?

Vessayet kelimesinin ne anlama geldiği merak ediliyor. Vesayet kelimesi Arapça kökenli olup dilimizde yaygın kullanılıyor. TDK'ye göre vesayet kelimesinin anlamı şu şekilde ifade edilmektedir:

-Vasilik

Cümle içinde kullanım: 'Vesayet ve himaye altına giren bir devlet istiklalini yitirir.'

VESAYET DAVASI NE DEMEK?

Vesayet kelimesi hukuki anlamda vesayet davası şeklinde terimsel olarak da kullanılabiliyor. Buna göre vesayet davası ise, reşit olmamış küçüklerin ya da yasal hakları kısıtlanmış olan kısıtlıların, haklarının korunmasını ve hukuken temsil edilmesini sağlayan ve kamu görevi sayılan bir kurumu ifade etmektedir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr