15.05.2021-17:32 (Son Güncelleme:15.05.2021-17:38)

Şampiyonlar Ligi’ne Kim Gidecek?

Hangi takım Şampiyonlar Ligi'ne gidecek? Şampiyonlar Ligi’ne kim gidecek? Avrupa Ligi'ne kim gidecek? Konferans Ligi'ne kim gidecek? Konferans Ligi nedir?

Futbolseverler tarafından büyük bir ilgi ile takip edilen ve şampiyon takımın son hafta belli olacağı Süper Lig'de 2021-2022 sezonunda Avrupa kupalarında toplam 5 takım yer alacak. Ligi üçüncü ve dördüncü sırada tamamlayan takımlar Konferans Ligi'ne, Türkiye Kupası şampiyonu olacak olan takım ise Avrupa Ligi'ne katılım gösterecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİNE KİM GİDECEK?

Son yıllarda benzeri pek görülmemiş bir rekabete sahne olan Süper Lig'de 2020-2021 sezonu, 15 Mayıs 2021 günü oynanacak olan maçlar ile birlikte sona erecek. 42. hafta maçlarının sonrasında şampiyon takım belli olacak ve Avrupa kupalarına katılacak takımlar da kesinleşmiş olacak. Türkiye, 2021-2022 sezonunda Avrupa'da 5 takım ile birlikte temsil edilmiş olacak.

AVRUPA LİGİ'NE KİM GİDECEK?

Süper Lig içerisinde alınacak olan sonuçlara göre bu sezon 2 takım Şampiyonlar Ligi, 1 takım Avrupa Ligi, 2 takım ise ilk defa düzenlenecek olan Konferans Ligi'ne katılacak. Süper Lig'i ilk iki sırada tamamlayan takımlar, 2021-2022 sezonu içerisinde Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilecek.

Türkiye Kupası şampiyonu olan takım ise Avrupa Ligi'ne katılım gösterirken, ligi üçüncü ve dördüncü sırada bitirmeyi başarmış olan takımlar ise Konferans Ligi'ne katılım gösterecek.

KONFERANS LİGİ'NE KİM GİDECEK?

Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşan takım Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılmış olacak. Türkiye Kupası'nı bu sezon Antalyaspor'un kazanması durumunda kırmızı-beyazlılar Avrupa Ligi içerisinde play-off oynayacak. Beşiktaş'ın kazanması halinde ise Süper Lig'i üçüncü bitirmeyi başaran takım Avrupa Ligi play-off'unda mücadele edecek. Bu senaryonun devamında ise ligi dördüncü ile beşinci sırada bitirmeyi başaran takımlar Konferans Ligi vizesi almış olacak. Avrupa Ligi play-off turunu geçen takım gruplarda mücadele etmeyi elde etmiş olacak. Elenmesi durumunda ise söz konusu aynı takım yoluna Konferans Ligi'nde devam edebilecek.

UEFA KONFERANS LİGİ NEDİR?

Konferans Ligi, UEFA'ya bağlı ülkelerden daha fazla takımın turnuvalarda yer bulabilmesi için planlandı. Bu şekilde daha fazla ülkeden daha fazla takımlar turnuvalar içerisinde yarışma imkanını elde etmiş olacak. Konferans Ligi, futbolda Avrupa'nın üç numaralı büyük kupası olarak yerini alacak. Turnuva en az 2021-24 seneleri arasında devam edecek.

UEFA Konferans Ligi gruplarında 32 takım mücadele halinde olacak. Konferans Ligi, her biri dörder takımdan oluşan sekiz gruptan oluşacak.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr