16.03.2016-19:44 (Son Güncelleme:30.11.-0001-00:00)

PKK'nın Bel Kemiğine Operasyon! HDP'liler Engel Olmak İstedi

Güvenlik kaynakları, Yüksekova'da PKK'ya yönelik operasyonun başarıya ulaşmasının örgütün çöküşünü hızlandıracağını belirtti.

Operasyonla, uyuşturucu ve insan ticareti faaliyetlerini bu bölge üzerinden yürütmeye çalışan terör örgütünün para kaynaklarına "çok büyük bir darbe" vurulacak.

PKK'YA ÇOK BÜYÜK DARBE VURULACAK

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yüksekova bölücü terör örgütü açısından ayrı bir öneme sahip. Çünkü bu bölge terör örgütü PKK'nın, uyuşturucu trafiğinin "bel kemiğini" oluşturuyor.

İlçenin bulunduğu bölge, terör örgütü tarafından insan ticaretinde de kullanılıyor. Yüksekova'nın terör örgütü PKK açısından önemi, teslim olan teröristlerin ifadelerinde de ortaya çıkıyor.

DAĞ KADROSUNDAN 200 TERÖRİST

11 ve 13 Mart tarihlerinde teslim olan iki teröristin verdiği bilgiye göre, terör örgütü üyelerince ilçede büyük yığınak yapıldı.

Dağ kadrosundan 200 teröristin ilçeye gelmesiyle Yüksekova'da bin-bin 200 civarında terörist barınmaya başladı.

HDP'LİLER ENGEL OLMAK İSTEDİ

HDP'li Pervin Buldan ve Esad Canan'ın da aralarında bulunduğu aşiretlerin ileri gelenleri ve STK temsilcileri, Hakkari Yüksekova'da operasyonların durdurulması için girişimde bulunduğu ortaya çıktı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr