10.04.2021-10:07 (Son Güncelleme:10.04.2021-10:07)

Myanmar Ordusu, 19 Kişiyi İdam Cezasına Mahkum Etti

Myanmar’da sular durulmuyor. Gün geçtikçe büyüyen olaylarda ölen kişi sayıları artıyor. Diğer yandan ise bir askerin öldürülmesinden sorumlu tutulan göstericiler Myanmar ordusu tarafından idam cezasına çarptırıldı.

Myanmar'da gerçekleşen protesto gösterilerin sonuçları ağır ödeniyor. Seçilmiş hükümete darbe yapan orduya bağlı mahkeme, idam kararlarına imza attı. Gözaltındaki 19 kişi, 27 Mart'ta Yangon'da bir askerin öldürülmesinden sorumlu tutuldu.

19 KİŞİYE İDAM KARARI

Askeri mahkemenin gözaltında tutulan 19 kişiye idam cezası verdiği bildirildi. Askeri yönetim, 1 Şubat darbesinden bu yana ilk defa idam cezası verdi. Diğer yandan Myanmar ordusunun sözcüsü Tuğgeneral Zaw Min Tun, güvenlik güçlerinin protestoculara gerçek mermiyle müdahale etmesini savundu.

PROTESTOLAR DIŞ ÜLKELERDEN FİNANSE EDİLİYOR

Gerçekleşen basın toplantısında soruları cevaplayan Tuğgeneral Tun, protestolarda şimdiye kadar 16 polisin öldürüldüğünü söyleyerek, ‘Protestolar dış ülkelerden finanse ediliyor. Güvenlik güçlerinin müdahalesi yerindedir.’ dedi.

OTOMATİK SİLAH KULLANDIĞI İDDİALARINI YALANLADI

Tun, ordunun protestoculara karşı otomatik silah kullandığı iddialarını yalanlayarak, ‘Eğer böyle bir şey olsaydı birkaç saat içinde 500 kişi ölürdü.’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr