11.05.2020-09:09 (Son Güncelleme:11.05.2020-08:59)

Huawei 5G Konusunda 18 Otomobil Şirketi ile Anlaştı

Çinli teknoloji devi Huawei 18 otomobil şirketiyle anlaşmaya vararak 5G ekosistemini otomobilleri de içerecek şekilde genişletmeye hazırlanıyor. Bu durum 5G'nin hayatımızda şimdiden çok daha fazla yer bulacağı anlamına geliyor.

Avrupa'nın bazı noktalarında 5G altyapısı kurma ihaleleri alan ve bu konudaki faaliyetlerini geliştirmeye çalışan Huawei son olarak 18 otomobil şirketiyle de 5G konusunda anlaşmaya vardı. Bu girişimin, otomotiv endüstrisinde 5G teknolojilerinin sunulmasını ve ticarileştirilmesini hızlandırması bekleniyor.


Huawei ile anlaşma imzalayan şirketler arasında şimdiye kadar sadece Çinli şirketler bulunuyor. Yeni oluşumda FAW, Changan, Dongfeng, SAIC, GAC, BAIC, BYD, Great Wall, Chery ve JAC gibi devlerin yanı sıra daha küçük çaplı Celis, Nanjing Iveco, Jinkang ve T3 gibi kuruluşlar yer alıyor.



Ancak bu durumun Avrupa ve ABD pazarının önde gelen otomotiv markalarının 5G konusundaki kararlarını 5G lehine etkilemesi bekleniyor. Zira neredeyse tüm Avrupalı ve Amerikan otomobil şirketlerinin Çinlilerle yürüttükleri iş ortaklıkları var. Yani dolaylı da olsa bu girişimin içinde olacaklar.



5G teknolojisinin yol altyapılarının yanı sıra otopilot ve otonom ulaşım sistemlerinin geliştirilmesine de yeni bir ivme kazandırması öngörülüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr