02.06.2022-00:54 (Son Güncelleme:02.06.2022-00:54)

Ev hanımlarında yardım paketi başvurusu nereden yapılır? Ev hanımları destek paketi nasıl alınır? Ev hanımlarına 1000 TL yardım yapılacak

Ev hanımları da devlet desteklerinden yararlanabilmektedir. Pek çok alanda devlet tarafından sağlanan destekler vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Pandemi döneminde yapılan birçok yardım da vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı.Peki, Ev hanımları için yapılan yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Sigortalı olarak bir işte çalışmayan yani ev hanımı olan kadınlar da devlet desteklerinden yararlanabilmektedir. Bu yardımlar için başvuruların nasıl yapıldığı, yardımın ne olduğu gibi pek çok soru merak ediliyor. Peki, Ev hanımları için yapılan yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Ev hanımlarına yardım paketi

Devletin sağlamış olduğu destek paketlerinden birisi de ev hanımlarına sunulan yardım paketidir. Pandemi döneminde verilen bu destekler pek çok ailenin de ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı oldu. Devlet tarafından sağlanan Aylık 1000 TL yardım parası, sosyal destek yardım parası, Valiliklerden ve Kaymakamlıklardan verilen destekler, belediyelerden verilen para ve gıda yardımı, elektrik, doğalgaz faturası yardımı gibi pek çok yardım paketi bulunmaktadır. Bu yardımı almak isteyen ev hanımlarının ihtiyaç sahibi kişiler olması gerekmektedir. Başvurular E-devlet üzerinden istenilen vakitte yapılabilmektedir.


Başvurular nasıl yapılır?

Başvuruları E-devlet üzerinden yapacak olan ev hanımları için gerekli olan şey E-devlet şifresidir. Sitem üzerinden şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile giriş yaparak destek paketlerini görüntüleyebilirsiniz. Sadece ev hanımlarına verilen desteklerden değil diğer desteklerden de yararlanabilirsiniz. Başvurularınızı E- devlet üzerinden yapmanız gerekmektedir.Ödemeler şu şekilde yapılmaktadır:

Pazartesi günü için 0 ile biten TC Kimlik numaraları,

Salı günü 2 ile biten numaralar,

Çarşamba 4 ile biten numaralar,

Perşembe 6 ile biten TC numaraları

Cuma 8 ile son bulan TC kimlik numaralarına sahip vatandaşlar başvuru yapabileceklerdir.

Ev hanımlarına 1000 TL yardım parası başvurusu nedir?

Sosyal destek ödemeleri kapsamında ev hanımları da unutulmadı. İhtiyaç sahibi olan ev hanımları bu destek ödemelerinden yararlanabilmektedir. Ev hanımlarında verilecek olan 1000 TL destek ödemeleri vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Başvuru yapmak isteyen kişiler başvurularını il ya da ilçe de yer alan Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarına yapabilmektedirler. İsteyen kişiler evlerinden E- Devlet sistemi ile de başvurularını kolayca yapabilmektedir.


Ev hanımlarına doğum yardımı nedir?

Doğum yapan ev hanımları da unutulmadı. Yeni doğum yapan annelere de doğum yardımı yapılmaktadır. Bunun için ilk bebekte toplam 300 TL ödeme yapılmaktadır. İkinci çocuk için bu ücret 400 TL olarak belirlenmektedir. Üçüncü bebekte ise bu tutar 600 TL’ye çıkmaktadır.

Bu yardımlar 2015’ten sonraki doğumları kapsamaktadır. Çocuk sayısına göre yapılacak olan yardımlara başvurular Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarına yapılmaktadır.

hilalnas@haber365.com.tr