27.05.2022-11:59 (Son Güncelleme:27.05.2022-11:59)

Çocuklarımız üretiyor, öğreniyor, çalışıyor ve kazanıyor!

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hem okuyor hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Meslek lisesi öğrencileri Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi kuruluşu olan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'na silah parçası üretimi sağlıyor.

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hem okuyor hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Meslek lisesi öğrencileri Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi kuruluşu olan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'na silah parçası üretimi sağlıyor. Sağladıkları bu üretimle vermiş oldukları katkıyı göz önünde bulundurduğumuzda meslek okullarının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Çocuklarımız üretiyor, öğreniyor, çalışıyor ve kazanıyor

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, konuyla ilişkin açıklamalarında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in meslek okullarına verdiği önemin altını çizerek Telefoncu, "Çocuklarımız bu meslek lisemizde silah parçalarını üretiyorlar. Çocuklarımız üretiyor, öğreniyor, çalışıyor ve kazanıyor. Sayın Milli Eğitim Bakanı'mızın mesleki eğitime verdiği öneminin sonucunu görüyorsunuz. Amacımız mesleki eğitime en büyük katkıyı bu şekilde üreterek sağlamak" ifadelerini kullandı.


İstihdamına yönelikte çalışmalarımız hızla devam ediyor

Telefoncu konuyla ilişkin sözlerine ek olarak, "Çocuklarım ve öğretmenlerim adına gerçekten Türk eğitim sistemi adına Milli Eğitim Bakanı'mıza sonsuz teşekkür ediyorum. Çocuklarımız burada günlük 700 adet el kundağı üretiyor. Çocuklarımız aynı zamanda da kazanıyor. İstihdama yönelikte Makine Kimya Endüstrisi Kurumumuzla Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü'müz arasında ön protokol çalışmaları başlatıldı. İnşallah bu çocuklarımız mezun olduktan sonra da istihdamına yönelikte çalışmalarımız hızla devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

ertugguvenıs@outlook.com