26.12.2019-13:24 (Son Güncelleme:26.12.2019-13:02)

Çin'de Transfer Ve Yabancı Oyuncu Kuralları Değişti!

Çin Futbol Federasyonu'ndan duyurulan yeni yabancı kuralı ve oyunculara verilen üst maaş sınırları yıldız oyuncular için sorun oldu.

Çin Futbol Federasyonu, 2020'den sonra geçerli olacak yabancı kuralında revize yaptı ve yabancı futbolculara verilecek maaş skalasını tekrardan düzenledi.

Değişen ve 2020'den sonra yürürlüğe alınacak bu yeni yönetmelik nedeniyle astronomik fiyatlarla Çin'e giden yıldız futbolcuların transferlerinin dara düşmesi bekleniyor.

Çin Futbol Federasyonu’nun açıkladığı yeni kurallara göre, Çinli futbolcular için maaş üst sınırı 1.3 milyon avro, 21 yaş altı altyapı futbolcular için ise 38 bin Euro.

Yabancı futbolcuların maaş üst sınırı ise en fazla 3 milyon avro olarak karar kılındı. Bu fiyatın, yıldız futbolcuları tatmin etmeyeceği söyleniyor.

Hiçbir takımın bu rakamların üstünde maaş ödeyemeyeceği açıklayan Çin Federasyon'u, duyurulan üst sınıra bonuslar ve vergiler hariç olduğunu vurguladı.

Öbür yandan 2020’den sonra geçerli olacak yeni kurallarda, 3 yabancı oyuncu kuralı da revize edildi.

Yeni düzenlenen kurala göre, bir Çin Süper Ligi kulübü maça 4 yabancı oyuncuyla çıkabilecek. Takımların kadrolarında 5 yabancı oyuncu yer alabilecek.

Yeni kuralların sonrasında en başta Anderson Talisca, Fellaini, Alex Teixeira ve Dusko Tosic'in gelip gelmeyeceği haberi merakla bekleniyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr