21.07.2021-10:36 (Son Güncelleme:12.01.2024-04:40)

CHP'nin Aday Koşulu Belli Oldu

CHP’li Lütfü Savaş'ın rezalet açıklamalarına tepki yağdı. ‘Cumhurbaşkanı adayı değil ‘’Müstemleke Valisi’’ arıyorlar’...

CHP yine kendini rezillikleri ile ön planda tutuyor. CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın çirkin açıklamasına tepkiler geldi. Belediye Başkanı Savaş’ın ‘CHP'nin cumhurbaşkanı adayını uluslararası karar vericiler belirleyecektir’ ifadelerini kullandı. Savaş'ın mandacı zihniyeti anımsatan konuşması büyük tepki aldı. Bir televizyon programına konuk olarak gelen Lütfü Savaş, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin bir takım değerlendirmeler yaptı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın, ‘Cumhurbaşkanını uluslararası karar vericiler tespit edecek’ sözleri, tartışma konusu oldu.

‘KİMİN İSMİ ÖN PLANA ÇIKARILIYORSA’

Program sunucusu, CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayının kim olacağına ilişkin değerlendirmeler yapan Belediye Başkanı Savaş'a cevap olarak ‘Cumhurbaşkanlığına aday gösterileceğinizle ilgili sizin de isminizin yer aldığı bazı haberleri okuduk’ ifadelerini kullandı. CHP’li Savaş, kendisinin hiçbir şeye aday olmadığını dile getirerek ‘Kimin ismi ön plana çıkarılıyorsa o tehlike arz ediyor, onu yiyelim demektir. Ben, bu konuda hiçbir şeye aday değilim’ şeklinde konuştu.

'ULUSLARARASI KARAR VERİCİLERİN İŞARET EDECEĞİ BİR İSİM...'

Bununla beraber ‘Cumhurbaşkanı adayı sadece başarı ve birikimle olmuyor’ ifadelerini kullanan Lütfü Savaş, "Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı yapacaklar’ şeklinde konuştu.

BU SÖZLERE TEPKİ YAĞDI

CHP’li Savaş’ın bu çirkin sözleri üzerine siyaset camiası ve vatandaşlardan çok fazla tepki topladı. Etrafı kızıştıran sözlerine tepki veren AK Partili siyasiler, CHP'li Savaş'ın sözlerine Atatürk'ün "Manda ve himaye kabul edilemez" sözleri ile karşılık verdi.

MÜSTEMKELE VALİSİ ARIYORLAR

D>iğer yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz: CHP, Cumhurbaşkanı adayı değil, "Müstemleke Valisi" arıyor... TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan: CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili "Uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı aday yapacaklar’ ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu, "Çetin müzakereler yaparım" diyordu utanmadan. Cumhurbaşkanı adayını bile yabancılar belirliyor. AK Parti MKYK Üyesi ve Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu: Sayın Savaş, bu açıklamanız Millet İttifakı'nın adayının küresel oligarklar tarafından belirleneceğinin itirafı mıdır? Eğer bu bir itirafsa; aday, milletin değil, uluslararası karar vericilerin mi emrinde olacaktır? O halde cumhuriyetin kurucu ilkelerini diline pelesenk edenler manda ve himayeyi kabul etmiş olmuyorlar mıdır? Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek: Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, resmen muhalefetin yeni Cumhurbaşkanı adayının uluslararası karar vericilerin belirleyeceği bir aday olacağını açıklamış. Yeni müstemleke valisi Cumhurbaşkanı adayınız hayırlı olsun...

ABD BAŞKANI BIDEN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın "CHP'nin cumhurbaşkanı adayını uluslararası karar vericiler belirleyecektir" şeklindeki sözleri, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişte yaptığı sözlerini de anımsattı. ABD Başkanı Biden başkan seçilmeden evvel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı muhalefetle birlikte hareket ederek seçtirmemeye çalışacaklarını dile getirmişti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Sele Kapılan Kadını Gören Kız Anlattı!

İstanbul'daki Sel Felaketi Sonrası Evler...

Bodrum'da Araçlar Su Altında Kalmaktan S...

Esenyurt'ta Bir Vatandaş İşte Böyle Kurt...

Büyükçekmece'de Hortumun Verdiği Zarar H...

İstanbul'da Hortum

Sağanak Bu Kez de Yozgat'ı Vurdu

Caddebostan Sahili'nde Maske Takmayanlar...

Haliç Neden Kirleniyor?

Türkiye'nin Konuştuğu Duygulandıran Görü...

Çin'de Köpek Eti Festivali Başladı

Güneş Tutulması İstanbul'dan Böyle Görün...

Kendini Korumak İsterken 3 Kişiyi 30 San...

Arı Adamdan Rekor Denemesi

Binanın Üstüne Yıldırım Düştü! O Anlar İ...

Ümraniye'de Kaza Yapan Yolcu Minibüsü De...

Kısıtlama Sonrası Caddebostan Sahili Dol...

Bülent Turan'dan CHP'li Öztrak'ın Libya...

Polis Helikopteri Tespit Etti, Cezadan...

İstanbul Göle Döndü!

Kuyumcuda Biber Gazlı Gasp Anı Kamerada

Düzce'de Sağanak Su Baskınlarına Yol Açt...

Binali Yıldırım Meclis Bakanı Olmayacağı...

Bir Zırhlı Rus Ağır Zırhlı Konvoyunu Ma...

9 Yaşındaki Çocuğa Tekme Tokat Dayak

Sağlık Çalışanları Protestolarında Bir P...