17.04.2022-14:56 (Son Güncelleme:17.04.2022-15:12)

Bir ayda 3 maaş alabilirsiniz... O paralar hesaba yatıyor!

Dul ve yetim maaşı alanların 3 maaş birden alabilme fırsatı olduğundan pek çok kişinin hesabına bir ayda 3 maaş birden yatma fırsatı bulunuyor. İşte konu hakkında bilinmesi gerekenler...

Çalışma hayatlarına tüm hızıyla devam eden vatandaşlar acil nakit ihtiyacı konusunda yoğun araştırmalarını sürdürüyor. Sigortalı olarak çalışan kişilerin bir çoğu bir ayda 3 maaşın birden hesaplarına gireceğini bilmiyor. Bu haberle birlikte şaşkına dönen vatandaşlar konunun detayları için arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürüyor.

SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışma hayatına devam eden milyonlarca vatandaş iş maaşları dışında dul maaşı, emekli maaşı veya engelli maaşı gibi ek maaşlar da alabiliyor. Bu durum çok bilinmese de emekli olan bir kadın üç farklı emekli maaşı dahi alabiliyor. SSK emeklisi olan bir kadın maaş alırken Bağ-Kur emeklisi olan ve hayatını kaybeden kocasından dul aylığı, Emekli Sandığı’ndan emekli olmuş olan babasının ölümünden de yetim aylığı olmak üzere toplamda 3 maaşı hesabına alabiliyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta şu ki her maaş farklı sigorta kollarından alınıyor.

Bir ayda 3 maaş fırsatı

Bir ayda 3 maaş birden almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken ilk şart vefat tarihidir. Örneğin bir kişinin anne veya babasının ölümü 30 Eylül 2008 tarihinden sonra olursa hem anne hem de babasının SSK aylığının tamamı ve düşük aylığının yarısı, hem anne hem de babasının Bağ-Kur yüksek maaşının tamamı ve düşük aylığın yarısı, hem anne hem de babanın Emekli Sandığı maaşının tamamı ve son olarak anne veya babadan birisi SSK’lı, diğeri ise Emekli Sandığı’na bağlı ise kişi yetim ve iki tam maaş alır.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr