15.06.2021-22:51 (Son Güncelleme:15.06.2021-22:56)

Beyaz Saray Yetkilisinden S-400 Açıklaması Geldi!

NATO Zirvesinde Başkan Erdoğan ve Biden arasında görüşme gerçekleşti. S-400'ler hakkında da konuşan ikilinin ardından Beyaz Saray'dan da açıklama geldi.

Dün gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi sonrasında Beyaz Saray’da görevli üst düzey yöneticiden açıklamalar geldi. Yetkili, Biden Brüksel’den Cenevre’ye giderken başkanlık uçağında yaptı. Açıklamada, S-400 konusunun gündeme geldiğini fakat S-400'ler ile Türkiye'nin Kabil Havalimanı'ndaki varlığının konusu arasında herhangi bir bağ olmadığı açıklandı.

NATO Liderler Zirvesi’nde konuşulan S-400’ler hakkında bu kez de Beyaz Saray’da üst düzey bir yetkiliden geldi. Yetkili, başkanlık uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘TÜRKİYE İLE BİZİM ARAMIZDAKİ BİR MESELE’

Başkan Erdoğan ile S-400’lerin konuşulması Putin ile olan görüşmeye yansır mı sorusuna, ‘Rus S-400 sistemi meselesi dün gündeme geldi. Bu bizim iç kanunlarımızla ilgili olarak Türkiye ile bizim aramızdaki bir mesele. Yarınki zirvede bu konunun gündeme gelmesini beklemiyorum’ şeklinde cevap verdi.

‘S-400'LER İLE KABİL HAVALİMANI ARASINDA BİR BAĞLANTI YOK’

Gazetecilerin, ‘Türkiye'nin Kabil Havalimanı'ndaki varlığı karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile S-400 konusunda bir anlaşma sağlandı mı?’ sorusuna da ‘Hayır, S-400'ler ile Kabil Havalimanı arasında bir bağlantı yok’ şeklinde yanıt verdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr