04.05.2024-09:27 (Son Güncelleme:04.05.2024-17:18)

Hafta sonu tüm yurtta etkili olacak: Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, Cumartesi yurt genelinde, Pazar günü ise Ege’nin güneyi haricinde yine yurt genelinde sağanak yağış görülmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye’nin hafta sonu hava durumuna dair tahminlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde hava tahmin uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, "Hafta sonu cumartesi günü tüm yurtta, pazar günü ise güney ege kıyıları haricinde ülke genelinde gök gürültülü sağanak yağışların görülmesini beklemekteyiz" diye konuştu.

Cumartesi yurt genelinde etkili olacak

IHA’da yer alan habere göre; Meteoroloji uzmanı Yavuz, önümüzdeki Cumartesi günü için Marmara'nın batısında, özellikle Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı. Aynı gün Doğu Akdeniz genelinde de gök gürültülü sağanak yağışların olacağını vurgulayan Yavuz, İç Anadolu Bölgesi'nde Niğde, Kayseri, Sivas ve Konya'nın kuzey kesimlerinde de kuvvetli sağanak yağışların gözleneceğini belirtti.

Ayrıca, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde de lokal kuvvetli yağışlar beklediklerini ifade eden Yavuz, Doğu Anadolu'nun genelinde ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda, Batman ve Siirt çevrelerinde de kuvvetli yağışların görülmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.


Sıcaklıklar ciddi şekilde düşecek

Hava Tahmin Uzmanı Yavuz, cumartesi günü ülke genelinde sıcaklıkların düşeceğini belirterek, "Pazar günü ise batı bölgelerimizde kuvvetli poyrazla birlikte sıcaklıkların bir miktar daha azalmasını bekliyoruz. Önümüzdeki hafta boyunca ise ülke genelinde sıcaklıkların önemli ölçüde düşeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca, pazar günü Doğu bölgelerimizde yine kuvvetli yağışlar görülebilir" şeklinde konuştu. İstanbul'un hava durumuyla ilgili olarak da yağışların olacağını açıklayan Yavuz, "Sıcaklıkların 17-18 derece civarında seyredeceğini, çarşamba gününe kadar bu değerlerde kalacağını belirtti. Gece sıcaklıklarının ise 12-13 derece civarında olacağını sözlerine ekledi. Ankara'da da sıcaklıkların düşeceğini ifade eden Yavuz, "Sıcaklıkların 17-18 dereceye düşeceğini, özellikle pazarı pazartesiye bağlayan gece ise 2 dereceye kadar düşmesini beklediklerini" söyledi.

kursat@haber365.com.tr