05.07.2022-10:07 (Son Güncelleme:05.07.2022-18:08)

Benzinli ve dizel araçlar ne zamandan itibaren kullanımdan kalkacak?

Fiat, Peugeot, Citroen, Seat, Ford, Volkswagen, Renault, Hyundai, Opel marka araç sahiplerini ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Artık benzinli ve dizel araçlar satılmayacak. Avrupa Parlamentosu'nun yeni yayınladığı öneri ile birlikte dizel ve benzin otomobillerin satışının yasaklanmasına karar verildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Otomobil kullanıcılarını ilgilendiren yeni bir açıklama geldi. Benzinli ve dizel araçların kullanımının yasaklanması için Avrupa parlamentosu bir öneri sundu. Yeni öneri ile sadece elektrikli ya da hidrojenli yeni araçların satışına izin verilecek. Karar ile birlikte otomobil üreticileri yeni otomobiller için karbon emisyonlarını binek otomobillerde yüzde 55 ticari araçlar içinde yüzde 50 azaltacak.Avrupa Parlamentosu'nun onay vermesinin ardından alınan tek bir onay ile karar yürürlüğe girecek.

Benzinli araç devri sona eriyor

Benzinli ve dizel araçların satışının yapılmaması için yeni bir karar alındı. 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli binek otomobillerin ve hafif ticari araçların satışının yasaklanmasıyla ilgili öneri onay aldı. Alınan karar doğrultusunda yeni araçlar elektrikli ya da hidrojenli olarak satışa sunulacak.


Avrupa Konseyi'nin yıl sonuna kadar kararı onaylaması ile birlikte araçlar için yeni bir devrin başlaması planlanıyor. Alınan bu karar doğrultusunda 2050 yılına kadar karbon nötrlüğü elde edebilmek için 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarının azaltılması gerekmektedir. Bunun içinde yeni iklim için de iklim paketinin bir parçası olarak yeni kararı varıldı.

hilalnas@haber365.com.tr