22.06.2020-12:59 (Son Güncelleme:22.06.2020-12:56)

Ankara Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Ülkemizin başkenti olan Ankara, her ne kadar memurlar şehri ve gezilecek pek yeri olmaması ile ünlenmiş olsa da gezilecek ve görülecek birçok yere sahip. Ankara, hem ülke tarihimizde önemli olaylara ev sahipliği yapmış hem de gri görüntüsünün yanı sıra oldukça güzel ve yeşil alanlara da sahip bir şehir.

Memur şehri ya da gri şehir isimleri ile de adlandırılan Ankara, yakın geçmişinin yanı sıra uzak geçmişinin de zengin olduğu bir şehir. Gölleri, büyük ve yeşil parkları ile de gri görüntüsünü aralıyor. Memurların çoğunlukta olduğu Ankara’da hafta sonları da büyük önem taşıyor kısa tatiller açısından. Bu yüzden sizler için hazırladığımız Ankara’da hafta sonu gidilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Ankara’da Hafta Sonu Gidilecek Tarihi Mekânlar

Anıtkabir

Ülkemizin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarının bulunduğu Anıtkabir, şehrin merkezinde yer alıyor. Anıtkabir, içerisinde aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı ve ülkemizin ikinci cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü’nün kabrini de barındırıyor. Anıtkabir; aslanlı yol, tören meydanı, şeref holü ve istiklal kulesi gibi bölümlere sahip. Her bölümü tek tek gezilmeyi ve görülmeyi hak eden Anıtkabir, şehrin merkezinde yer alması sayesinde ulaşımı da oldukça kolay olduğu için de her Türk vatandaşının yanı sıra yabancı vatandaşların da ziyaret etmeyi tercih ettiği yerlerden biri. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri, Ankara’da hafta sonu gidilecek yerler arasında ilk sırada yer almalı.

Ankara Kalesi

Ankara Kalesi, yapılış tarihi tam olarak bilinmiyor olsa da milattan sonra 7.yüzyılda Persler tarafından inşa edildiği düşünülen ve var olduğu tarihten beri Romalılardan Bizans’a, Bizans’tan Selçuklulara ve Osmanlılara kadar birçok uygarlığa kalkan görevi görmüş bir yapı. Ankara Kalesi’nden isterseniz, Ankara şehir merkezi manzarasını izleyebilir isterseniz buraya yapacağınız gezi sırasında Ankara’da hafta sonu gidilecek tarihi mekanlar arasında yer alan, kalenin etrafında bulunan Anadolu Medeniyetler ve Rahmi Koç Müzeleri’ni de bir arada görme imkanına sahipsiniz.

Ankara’da Hafta Sonu Gidilecek Doğal Güzellikler

Eymir Gölü

Eymir Gölü, Ankara’ya bağlı Gölbaşı ilçesinin sınırları içerisinde yer alan ve ODTÜ’ye ait bir göl. Çevresi yaklaşık olarak 11 kilometre olan gölün etrafında aynı zamanda yine ODTÜ’ye bağlı ormanlar da yer alıyor. Ankara içerisinde doğal yaşamın ve doğal güzellikleri çok fazla el değmemiş olduğu bu göl ortamında hafta sonlarınızın tadını çıkarabilirsiniz.

Elmadağ Kayak Merkezi

Ankara ve çevre illerden kış aylarında bir hayli fazla ziyaretçi ağırlayan Elmadağ Kayak Merkezi kış aylarında Ankara’da hafta sonu yapılacaklar listesinin başını çekiyor.

Ankara’da Hafta Sonu Gezilecek Yerler

Ankara şehir merkezinde veya şehir merkezine yakın yerlerde yapacağınız ulaşımı kolay seyahatlerin dışında, Ankara’da hafta sonu gezilecek yerler arasında şehir merkezine uzak olan ilçeler de var. Bu ilçeler;

  • Beypazarı
  • Kızılcahamam
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr