Amerikan Basınından Türkiye'ye Karşı AB ile Birlik Çağrısı

Wall Street Journal, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de askeri güç kullanması durumunda ABD ile Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı ortak bir tepki vermesi gerektiğini belirtti.

11.09.2020-11:09 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-11:19) Amerikan Basınından Türkiye'ye Karşı AB ile Birlik Çağrısı

Doğu Akdeniz'deki planları yıkan Türkiye, Amerika ile Avrupa'nın hedefi duruma geldi.

Avrupa'nın liderleri düzenli bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren açıklamalar yapmaya başladı. Amerikan basını da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye düşmanlığı üzerine konuşulan kampanyaya destek verdi.

Ülkenin en fazla okunan gazetelerinden biri olan Wall Street Journal, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin askeri güce başvurması halinde Amerika ve Avrupa Birliği'nin ortak bir şekilde hareket ederek Türkiye üzerinde baskı kurmasını istedi.

DOĞU AKDENİZ'DE HESAPLAŞMA

'Doğu Akdeniz'de hesaplaşma' başlığı altında yayınlanan manşette, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ya siyasetin, diplomasinin diliyle anlayacaklar ya da sahada yaşayacakları acı tecrübelerle anlayacaklar' ifadelerine dikkat çekildi.

Yazıda şu ifadeler kullanıldı: 

'Geçmişte ABD ve Avrupa, bölgede tansiyonun idare edilmesi konusunda birlikte hareket etmişti. Bu kez Washington diyalog çağrısı yaptı ancak meseleyi Avrupa Birliği'ne havale etti. Brüksel ise bir yanda Fransa, Türkiye'ye karşı tansiyonu sembolik adımlarla yükseltirken, Almanya'nın adil bir arabulucu rolünü üstlenmesiyle bölünmüş bir halde bulunuyor. Ayrıca gösterdiği çabaların, Amerika'nın ekonomik ve askeri ağırlığı olmadan bir mesafe kat etmesi güç görünüyor.

Erdoğan yönetimi altında, Türkiye, Batı ile ilişkilerinin avantajını kullanırken, Rusya ile yakınlaşmaya başladı. Türkiye, başta Karadeniz olmak üzere stratejik açıdan önemli bir NATO üyesi ve ilişkileri kurtarmaya da değer. Ancak bir başka müttefike bu şekilde gözdağı vermesinin de bir karşılığı olmalı. Eğer Erdoğan, güç kullanırsa ya da mültecileri Avrupa'ya doğru serbest bırakmakla tehdit ederse, Washington ve Brüksel ortak bir karşılık vermeli.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal