Amerika Birleşik Devletleri Teröre Destek Vermeye Devam Ediyor, DAEŞ'e Askeri Destek Başladı!

ABD'de basına yansıyan haberlere göre, Amerika Birleşik Devletleri şimdi de terör örgütü DAEŞ'e destek verecek.

02.11.2021-10:02 - (Son Güncelleme: 02.11.2021-11:20)

Amerika Birleşik Devletleri'nin Afganistan ordusuna askeri eğitim veren kadrosu Taliban'a karşı savaşmak için DAEŞ ile çalışmaya başladı. Eğit ve Donat projesi ile terör örgütlerini destekleyen Amerika Birleşik Devletleri, PKK ve PYD'yi desteklemek için şimdi de DAEŞ'i hem eğitiyor hem de askeri anlamda destekliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen gazetelerinden olan Wall Street Journal'da yer alan haberlere göre, daha önce Afganistan'da istihbarat ve askeri eğitim veren kadrosu, Taliban'ın Afganistan'nı alması ile beraber DAEŞ saflarına katıldı. DAEŞ'e askeri eğitim ve envanter desteği sunması beklenen kadronun DAEŞ-Taliban savaşı çıkarmayı planladıkları yazıldı.

İSTİHBARAT ŞEFİ SAF DEĞİŞTİRMEYİ DOĞRULADI

Wall Street Journal'da yer alan haberde , Amerika Birleşik Devletleri tarafından eğitimli, Afgan casus ve askerlerin bazılarının maddi kazanç bazılarının ise Taliban'dan intikam almak için DAEŞ saflarına katıldığı belirtildi.  Eski İstihbarat Şefi Rahmatullah Nabil bu iddiaları doğrulayarak, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  "Direniş olsaydı direnişe katılırlardı. Şu an için DAEŞ Taliban haricindeki bir silahlı gruptur" 

TALİBAN: ABD TERÖRÜ FİNANSE EDİYOR

Taliban tarafından yapılan açıklamada, önceden Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren DAEŞ'i bölgeden taşıyarak kendilerine karşı kullanılacağını savundu. Amerika Birleşik Devletleri'nin DAEŞ'e finansal destek verdiğini iddia eden Taliban yetkilileri, Amerika Birleşik Devletleri'ni müzakereye çağırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal