Altınlarını Bozduran Vatandaşlar Ev, Arsa Ve Araba Yatırımlarını Artırıyor!

Yükselen altın fiyatlarını fırsat bilen vatandaşlar düşük seviyeden aldığı altınları bozdurarak ev, araba veya arsa yatırımlarına geçiyor.

11.11.2021-11:51 - (Son Güncelleme: 11.11.2021-11:58)

Son dakika gelen bilgilere göre, altın son 3 ayda yatırımcısına kazandırmaya devam etti. Vatandaşlar altınlarını satıp nakit para ile ev ve araba almaya başladı.

Küçük, büyük demeden bütün yatırımcıların güvenli bir liman olarak gördüğü altın piyasasına olan talep artıyor. Geçtiğimiz ağustos ayında uluslararası piyasalarda 1,728 dolar olan altının ons fiyatı bugün 1,825 dolara yükseldi. Bu verilere göre altının ons fiyatı son 3 ayda dolar bazında yatırımcısına neredeyse 100 dolar kazandırdı. Söz konusu yükseliş iç piyasaları da etkiledi ve gram altın 484 liradan 587 liraya, çeyrek altın 797 liradan 952 liraya, Cumhuriyet 3 bin 257 liradan 3 bin 889 liraya yükseldi. Bu yükselişten küçük birikimleriyle altın alan yatırımcılar da kazançlı çıktı. 

EN FAZLA TALEP CUMHURİYET ALTININA

Emtia ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk  konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda, altın piyasasına olan talebin son 3 ayda artış gösterdiğini belirterek şu sözleri söyledi; “Altın almak isteyenler ‘daha yükselir mi’ diye soruyor. İhtiyacı olan da satışa geçti. Ev ve otomobil alanlar da satış yapıyor. Altına yatırım yapmak isteyenler de bu dönemde alım yapıyor. En fazla gram altın, Cumhuriyet’e talep var.”

VATANDAŞ DEĞERLENEN ALTINLARLA EV ALIYOR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada, son bir ayda altın satışlarının arttığını, vatandaşların altınlarını satıp ev veya arsa yatırımlarına yönlendiğini belirterek şu sözlere yer verdi; “Kira zamları kiracıları konut satın almaya yönlendirdi. ‘Altın yükselmişken biz en iyisi evimizi alalım’ diyenler altın bozduruyor ve yaklaşık yüzde 25 artış var” dedi. Altının gram fiyatında 600 lira öngörüsünde bulunan Memiş, “Orta ve uzun vadede altın yükselişini devam ettirecek” 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Ülkemizde vatandaşlar altın fiyatlarını büyük bir ilgi ve alaka ile takip ederken, ibre bugün yeşili göstermekte. Özel günler için insanlar sevdiklerine ve etrafında bulunan kişilere altın alma isteğinde bulunan ya da yatırım isteği ile altın satın almak isteyen vatandaşlar Altın ne kadar oldu? sorusuna yanıt bulma çalışmalarına başlamış durumda.

Altının gram fiyatı ons altındaki yükseliş ile birlikte rekor kırdı. Altında son dakika elde edilen bilgilere göre 588 lira seviyesini gören gram altın, böylelikle tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal