Altını olanları ilgilendiren gelişme! 1 kilo altın getiren 50 gram bedava altın sahibi olacak

Ahlatcı Metal Rafineri A.Ş., Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası işbirliğiyle Altın Toplama Tasarrufu Modeli geliştirildi. Kısa ismi ATOM olan bu modele göre 1 kilo altının sisteme dahil edenler 50 gram altına bedava sahip olacak. İşte detaylar...

11.08.2022-10:57 - (Son Güncelleme: 11.08.2022-10:57)

Yastık altında saklanan altınların ekonomiye dahil edilmesini sağlamak için iş birliğine giren Ahlatcı Metal Rafineri A.Ş., Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Altın Toplama Tasarrufu Modeli’ni (ATOM) geliştirdi. ATOM modeline göre altınını sisteme dahil eden vatandaşlar dahil ettikleri altın kadar puan kazanacak. 1 kilo ve üzerinde altın getiren kişilere ise 50 gram bedava altın verilecek. 

1 kilo altın getiren bedava 50 gram altın alacak

ATOM modeli kapsamında vatandaşların getirecekleri her 1 kilo altına 50 gram altın verilecek. Bu 50 gramın 30 gramı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan, 20 gramı ise Ahlatcı’dan verilecek. Altınların karşılığı olarak para alan kişiler ise eğer parayı TL mevduatı olarak bankada tutarsa yüzde 17 nema alacak. 

ATOM altın modeli

Hedef 100 ton altını ekonomiye kazandırmak

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, ATOM modelinin hem vatandaşa hem de devlete katkısı olacağını ifade etti ve ‘’Hedefimiz 100 ton altını sisteme kazandırmak" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal