Altını bile sollayıp geçen o ürünün ilk hasatı yapıldı! Kimse bu ürünün yanından geçemeyecek

Türkiye’nin erik hasadı ile ünlü olan Bursa’da ilk hasat gerçekleşti. İznik'te ilk hasatı gerçekleşen eriğin fiyatı resmen altını sollayıp geçti.

04.03.2024-17:13 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-17:21) Altını bile sollayıp geçen o ürünün ilk hasatı yapıldı! Kimse bu ürünün yanından geçemeyecek

Türkiye'nin ilk erik hasadı bu sene Bursa’nın İznik ilçesinde gerçekleşti. Bursa'nın İznik ilçesinde 25 yaşında olan Ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası, kendi üretmiş olduğu erikleri hasat ederek satışa çıkarttı. Eski dönemlerde sofralardan eksik edilmeyen, tuzlayıp sıklıkla tüketilen eriğin kilosu ilk hasat itibariyle 3.500 TL olarak belirlendi. Altın fiyatını bile sollayıp geçen erik, bu aylar içerisinde tezgâhları süslemeye başlayacak. Vatandaşlar tarladan organik olarak satılan kilosu 3.500 TL’lik erkeğin pazar ve market fiyatlarına nasıl yansıyacağını büyük bir merakla bekliyor.

Yeşil eriğin kilosu kaç TL?

Eriğin kilosu 3.500 TL’den satışa çıkartıldı

Özellikle bu mevsimlerin vazgeçilmez meyvelerinden birisi olan eriğin ilk hasadı Bursa’nın İznik ilçesinde 25 yaşında olan Ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası tarafından gerçekleştirildi. Ailecek Ziraat mühendisi olan Ası ve ailesi, kış mevsimleri içerisinde sıklıkla erik yetiştirdiğini dile getirerek; ilk hasatı kendilerinin gerçekleştirdiğini konuşmalarına ekledi. Kendi ekmiş olduğu eriklerin hasadını gerçekleştirmiş olan Mustafa Kutay Ası, üretmiş olduğu eriklerin kilosunu 3.500 TL’den satışa çıkardığını paylaştı. En erken erik hasadını gerçekleştirmiş olan Mustafa Kutay Ası, Birleşik Arap Emirlikleri şeyhlerinin kilolarca bu erikten sipariş ettiklerini de konuşmalarına ekledi. Türkiye’nin hatta dünyanın 4 farklı yanına internet aracılığıyla erik satışı gerçekleştirdiğini aktaran mühendis Ası, eriğinin talibinin çok olduğunu da dile getirdi. 

Yeşil eriğin kilosu kaç TL?

Kilosu 3.500 TL olan eriğin taliplisi dünyanın dört bir yanından

Birleşik Arap Emirlikleri şeyhlerinin yurt dışından kilolarca erik sipariş ettiğini söyleyen Mustafa Kutay Ası, 800 metrekarelik bir alanda kurmuş olduğu sera içerisinde erikleri ürettiğini aktardı. Özellikle erken dönemde erik satışını başlatarak, Bursa İznik’in de tanıtımına büyük bir katkıda bulunduğunu; yurt dışına yollamış olduğu erikleri ise çini kase ile yolladığını paylaşıyor. 12 ay boyunca ağaçlarına adeta bebek gibi baktıklarını dile getiren Ası, eriğin maliyetinin çok fazla olduğunu bu sebeple de fiyatların 3.500 TL’ye kadar dayandığını dile getiriyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal