Altında son zamanların en sert değişimi yaşanıyor: Uzmanlar hareketliliğin 2 nedenini açıkladı

Altın fiyatları son günlerdeki en sert hareketliliğini yaşıyor. Yaşanan değişim yatırımcılar tarafından takip edilirken uzmanlar yaşanan bu hareketliliğin nedenlerini sıraladı. İşte detaylar…

19.04.2024-09:11 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-17:32)

Son 1 aydır yükselişte olan Altın fiyatları, son günlerde beklenmedik bir çıkış yakalayarak rekor kırdı. Ons altın 2400 doların üzerine çıkarken gram altın ise 2526 lira seviyelerini gördü. Ani hareketliliğin nedenlerini ise uzmanlar açıkladı.

Uzmanlar hareketliliğin 2 nedenini açıkladı

Milliyet’in yer verdiği habere göre; Ekonomist Hikmet Baydar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Jeopolitik riskler altında artış gösteriyor. İran-İsrail arasındaki gerilimin bir savaşa dönüşme potansiyeli, alım dalgası oluşturdu. ABD'de yüksek enflasyon beklentisi, faizlerin artırılması senaryosunu güçlendiriyor. Bu durumda, paranın altına yönelmesi daha muhtemel. Son zamanlardaki altın fiyatlarındaki hareketin arkasında yatan iki ana neden bunlar. Şu anda altında kalmak mantıklı görünüyor. ABD'de enflasyon riskinin artması ve devam eden jeopolitik riskler, yatırımcıları altın tutmaya yönlendiriyor. Altın, biraz daha avantajlı gibi görünüyor." 

Altında son zamanların en sert değişimi yaşanıyor: Uzmanlar hareketliliğin 2 nedenini açıkladı

Gram altında büyük bir düşüş beklemiyoruz

Gram altın, ons altından etkileniyor. Ons altında yön yukarı olduğu sürece yeni zirveleri test etme ihtimalimiz fazla. Yabancı yatırımcı girişi dövizde aşağı yönlü baskı oluşturursa o zaman gram altında dolar/TL’nin gevşemesi ile bir düşüş söz konusu olabilir. Şimdilik gram altında büyük bir düşüş beklemiyoruz.

2500 TL olan gram altının spot fiyatı önümüzdeki günlerde 2600 TL seviyelerini test edebilir.

Borsa uzun vadeli düşünüldüğü sürece yükselişine devam edebilir. Altın biraz daha güvenlik amaçlı tutulabilen bir ürün. Döviz global piyasalarla ilişkisi olanların kur riski almaması için önemli. Bir seçim yapmak gerekirse ağırlıklı olarak mevduat sonra altın daha sonrası için borsa portföylerde olabilir. Dövizi bir yatırım aracı olarak görmüyorum. Altın, dövizden daha fazla kazandıracaktır diye düşünüyorum.”

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal