Altında Fırsat Var Mı? Uzmanlar Tarih Verip Uyardı

Altın fiyatlarında ABD tarım dışı istihdam verisi beklentiler altında kaldığı için ons ve gram fiyatlarında yükseliş gerçekleşti.

05.09.2021-18:17 - (Son Güncelleme: 05.09.2021-18:35) Altında Fırsat Var Mı? Uzmanlar Tarih Verip Uyardı

Gram altın fiyatları 490 TL civarında seyrederken, ons altın ise 1800 dolar bandının üzerinde bulunuyor. Yatırımcılar ise ‘Altında düşüş olacak mı yoksa fiyatlar yükselecek mi?’ sorusunun cevabını arıyor.

Yılın son çeyreğinde piyasalar hareketlilik kazandı. Altın fiyatlarına da ayrıca ABD Bankası FED’in açıklamalarıyla seyir değiştirirken, yatırımcılar da ‘Altına düşüş olacak mı yoksa fiyatlar yükselecek mi?’ sorusuna cevap arıyor.

ASIL KIRILMA FED’İN ARDINDAN OLACAK

1800 dolar civarından çok fazla uzaklaşmayan ons altın için uzmanlar, yüksek ihtimalle Eylül ayının son haftası Fed'in faiz kararına dek olan süreçte altın fiyatlarında bu yatay seyir korunabileceğini ve altın fiyatları için asıl yön kırılmasının ise Fed'in Eylül toplantısından sonra olabileceğini söylüyor.

ONS ALTIN

Uzmanlar ons altın için, ‘Küresel düzeyde enflasyonun geçici olmayacağı yönündeki beklentiler kuvvetlendikçe ons altın için 1960 dolar kritik seviyesi çok uzak olmayacak. Bu ihtimal yıl sonuna kadar korunmakta.’ Şeklinde ifadelerde bulunuyor.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Fed, varlık alımını azaltması ve faiz artırması ile ilgili belirtiler verirse altın için düşüşler görülebilir. Uzmanlar bu konuda bugüne ait ekonomik tabloya bakıldığında, özellikle ons altın için 1960 seviyesinin görülmesinin normal karşılanacağını söylüyorlar.

GRAM ALTIN

Uzmanlar gram altın için fiyatının 478-488 lira arasında sıkışık bir seyir izlediğini söylüyorlar. Bununla birlikte, bant aralıklarının kırılamadığını, eğer kırılsaydı 492-497 kademeli yükselişlerden söz edilebileceğini söylüyorlar.

ALTINI OLANLAR NE YAPMALILAR?

Uzmanlar, elinde altın bulunduran yatırımcıların satış için aceleci davranmaması gerektiğini söylüyorlar. Yılın son aylarında yükselişlerin daha mümkün olabileceği söyleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal