Altınbank nedir, kim kuruyor? Altınbank sahibi kim, kime ait? Türkiye’de ilk kez Altınbank kuruluyor

Kredi ve finansman konusundaki sorunlar sebebiyle kuyumcular tarafından Türkiye’de ilk kez Altınbank kuruluyor. Peki Altınbank nedir, kim kuruyor? Altınbank sahibi kim, kime ait? İşte konu hakkında merak edilenler...

21.03.2022-20:58 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-20:58) Altınbank nedir, kim kuruyor? Altınbank sahibi kim, kime ait? Türkiye’de ilk kez Altınbank kuruluyor

Türkiye’nin tarihinde ilk kez kuyumcular bir araya gelerek bir banka kurmaya hazırlanıyor. Kuyumculuk sektöründe bulunan pek çok şirket kredi ve finansman konularında yaşanan sorunları kalıcı olarak bitirme amacıyla Altınbank adında bir banka kuracak. Bu haberle birlikte yeni kurulacak olan Altınbank hakkındaki araştırmalar da yoğunlaştı. Cevabı merak edilen sorular arasında ‘’Altınbank nedir, kim kuruyor? Altınbank sahibi kim, kime ait?’’ soruları da yer alıyor.

Altınbank nedir, kim kuruyor?

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, konu hakkında yaptığı açıklamada kurulacak olan Altınbank ile birlikte yaklaşık 40 bin civarında olan kuyumcu işletmesinin kendi ihtisas bankalarına sahip olacağını belirtti. Altınbank’ı kurmak için gerekli çalışmaların halen devam ettiğini söyleyen Atayık ‘’Altınbank, altın bankacılığının lokomotifi olacak. Tüm sektör paydaşlarımız bankanın ortağı olabilecek. Banka, sektöre özel kredi mekanizmalarının geliştirilmesinde farklı bir yaklaşım getirecek. Altınbank ile ihracat ağırlıklı çalışan firmalar kolay kredi bulabilecek. Fabrikalarımız ve özellikle küçük ölçekli atölye ve sanatkarlarımız etkin bir şekilde desteklenmiş olacak.’’ ifadelerine yer verdi.

Altınbank kuruluyor

Altınbank’ın kurulması konusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ile ilgili bakanlıklar ile olan görüşmelerin devam ettiğini ve bu görüşmelerin olumlu ilerlediğini vurgulayan İKO Başkanı Atayık, Altınbank’ın 2022 yılı içerisinde kurulacağını kaydetti.

Altınbank’ın işleyişinin dünyada henüz rastlanmamış bir sistem olduğunu belirten Mustafa Akayık, ‘’Türkiye’nin en ücra köşesinde bile hizmet veren 40 bin civarındaki kuyumcu meslektaşımızın gücünün de bu amaç doğrultusunda birleştirilmesiyle, ülkemiz, ekonomimiz ve sektörümüz adına bu girişimin başlatılması çok isabetli bir karar olmuştur. Altınbank, altın bankacılığının lokomotifi olacaktır. Güçlü ortaklık yapısı oluşturabilecek. Çünkü, 40 bin meslektaşımız, sektörün kurumsal yapıları ortaklık yapısında kullanabilecektir. Ortakların kıymetli madenler, kıymetli taşlar ve döviz efektif işlemlerinde, sektöre özgü kredi mekanizmalarının geliştirilmesinde farklı bir yaklaşım getirecektir.’’ ifadeleriyle Altınbank’ın sadece kuyumculuk sektörüne değil Türkiye’nin ekonomisine de oldukça önemli katkıları olacağını savundu.

Altınbank’ın kurucusunun kim olduğu ve Altınbank’ın ne zaman kurulacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında bir son dakika gelişmesi olması durumunda detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal