Altın Yatırıcımları Dikkat! Gramda Kritik Tahmin Ortaya Çıktı

Fed'in mart ayında yapacağı faiz artırımı kararını değerlendiren Oanda, şu an için altını baskılayacak en önemli faktörün reel faizler olduğunu fakat artan enflasyondaki yükselişin devam etmesini düşündüğünü söyledi.

01.02.2022-17:29 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-18:00)

Fed Başkanı Jerome Powell, geçen hafta 'Faizleri artırma ya da artırmama kararını Mart toplantısında vereceğiz. Faizi, Mart toplantısında artırma niyetindeyiz. Bunu yapmak için koşullar uygun, riskleri gözlemliyoruz' açıklamasında bulunmuştu. 

ORTA VE UZUN VADEDE ALTIN FİYATLARI

Doların en çok işlem gördüğü para birimlerine karşı değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen hafta hızlı bir yükseliş kaydettikten sonra pazartesi günü yüzde 0,6 düşüş kaydederek kazançlarının önemli bir kısmını geri verdi.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, şu an için altını baskılayacak en önemli faktörün reel faizler olduğunu fakat artan enflasyondaki yükselişin devam etmesini beklediklerini belirtti. 'Altın için orta ve uzun vade görünüm yükselişe işaret ediyor' dediği kaydedilen Moya, kısa vadede Fed'in şahin duruşunun değerli metalin fiyatlarını baskılayacağını söyledi. 


ALTIN NEYİ BEKLİYOR

24 TV'ye önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, 'Fed, daha kısa vadede faiz artırımlarına başlayacağının sinyalini vermesi ve Rusya-Ukrayna konusundaki jeopolitik gerginliklerin altının daha fazla gerilemesini önlediğini belirterek şu açıklamaları yaptı:

'Özellikle Fed'in mart ayında yapacağı faiz artırımı çok önemli değerde. Nitekim enflasyonda önlenemeyecek bir yükseliş söz konusu olursa altın bundan pozitif etkilenebilir ve gram altın 850-875 seviyelerine kadar çıkış gösterebilir. Lakin 800 bandı çok önemli. Bu eşik aşılırsa yukarı yönlü bir seyir olabilir. Ancak Amerika'da enflasyonu önleyici tedbirler daha şahince olursa gram altın 800 lira seviyelerinde kalabilir. Altın alıcılarının kısa vadeli değil orta ve uzun vadeli düşünmelerini daha doğru buluyorum.'

FAİZ ARTIRIMI FİYATLAMASI BAŞLADI

Lael Brainard, ABD Senatosu'nda oturuma katılım gerçekleştirdi. Katıldığı oturumda martta faiz artırımına açık olduğunun belirtilerini verdi. Yıl boyunca birkaç faiz artışının öngörüldüğüne işaret eden Brainard, varlık alımları biter bitmez faiz artırımı yapabilecek durumda olacaklarını düşündüğünü söyledi.


800 TL VE ALTLARI ALIM İÇİN FIRSAT

Gram altının fiyatlamasının önemine değinen Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, 'Önümüzdeki 2-3 aylık sürece bakıldığında halen ısrarla 800TL altındaki seviyelerin önemli alım fırsatlar olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.' açıklamalarında bulundu.


1 ŞUBAT SALI GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN FİYATI

Altın fiyatları, geçen haftayı son 6 ayın en kötü performansıyla kapattı. Yeni haftaya da küresel altın fiyatlarının etkisiyle başlayan gram altın 774 TL seviyesinde işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın bugün 1. 249 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 1.277 lirada bulunuyor.

YARIM ALTIN FİYATI

Yarım altın bugün 2.505 liradan alınıyor, 2.555 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

5 bin liranın üzerindeki konumuyla alıcısını zorlayan cumhuriyet altını ise 4 bin 995 liradan geri alınırken, 5 bin 090 liradan da satışa sunuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal