Altın ve Petrol Fiyatları Rusya Ukrayna Krizi Etkisinde! Zirve Yaptı

Ukrayna- Rusya savaşının fiilen başlamasının ardından altın fiyatları 13 ayın rekorunu kırdı. Arz endişelerinin artmasıyla beraber petrol fiyatları da 99 doları aşarak son 7,5 yılın zirvesini gördü. İşte piyasadan son dakika gelişmeleri…

24.02.2022-09:57 - (Son Güncelleme: 24.02.2022-12:57)

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine askeri operasyon başlatmasının ardından altın ve petrol fiyatlarında artış gözlendi. Yeni güne 1949 seviyesinde başlayan Ons altın 13 ayın zirvesini gördü. Öte yandan Rusya ve Ukrayna gerilimindeki askeri hareketlilik petrol arz endişelerini de beraberinde getirdi. Petrol fiyatları 99 doları aşarak son 7,5 yılın rekorunu gördü. 

ALTIN VE PETROL FİYATLARI ZİRVEYİ GÖRDÜ

Altın ve petrol fiyatlarıyla ilgili son dakika verileri takip edilmeye başlandı. Ukrayna- Rusya savaşının başlamasının ardından altın fiyatları 13 ayın rekorunu kırdı. Arz endişelerinin artmasıyla beraber petrol fiyatları da 99 doları aşarak son 7,5 yılın zirvesini gördü. 


SAVAŞ UZUN SÜRERSE 'AL' KISA SÜRERSE 'SAT'

Uzmanlar, altın fiyatlarında yükselişin devam edeceğini belirterek ‘Savaşın kısa sürede bitmesi durumunda insanların tekrar farklı yatırım ensturmanlarına yatırım yapması ve altındaki yükselişin durması muhtemeldir. Fakat savaş bir haftadan daha uzun sürer ve Rusya beklenenden daha fazla toprağı ilhak ederse başta AB ve batılı ülkelerin buna sessiz kalması mümkün olmayacağı için altındaki yükselişte sürecektir. İnsanların özellikle savaş ve kriz dönemlerinde yatırımlarını güvenli liman olan altına doğru yapması klasik bir tutumdur. Artık trendin esas olduğu, finansal tabloların ve grafiklerin bir şey ifade etmediği dönemdeyiz. Savaş kısa sürer ve bir barış hali sağlanacak olursa altın için "sat" ihtimali doğar ancak uzun sürmesi durumunda altına hücumun artacağını unutmamak gerekiyor' ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal