Altın Siyasi Baskıya Rağmen, Düşecek!

Dış siyasetin baskısına rağmen, ons altın düşüş trendine girdi. İlk durak, 1.885 dolar!

09.10.2020-13:24 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-13:09) Altın Siyasi Baskıya Rağmen, Düşecek!

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, hafta başından beri devam eden, döviz cinsinden Euro bond ihracı girdi sağlarken, bu durumun dövizdeki artışı frenlemesi gerektiğini kaydetti.

Bugün BDDK’dan da yine dövize yönelik swap hamlesi geldiğini anımsatan, Yıldırımtürk, dövizin ateşi yine sönmezse, tek silah Merkez’in faiz artırımı olacaktır, diyor.

MERKEZ, 22 EKİM’DE FAİZİ 2 PUAN ARTIRACAK

Piyasaların, Merkez Bankası’na (TCMB) baskı yaparak, olağanüstü bir toplantı beklediğine işaret eden Yıldırımtürk, Merkez’in 22 Ekim’de yapılacak olağan toplantısında, faizi 200 baz puan arttıracağını belirtiyor.

MERKEZ ELİNİ BELLİ EDİNCE 2 PUAN YETMEDİ!

Yıldırımtürk, 24 Eylül tarihli Merkez’in faiz artırımında elini belli ettiğini ve piyasaların da, bununla yetinmeyip, yeni bir faiz arttırımı beklentisine girdiğini kaydetti.

İçeride ve dışarıda borçlanarak, Türkiye’ye gelecek dövizle, kurun dengeleneceğini belirten, Yıldırımtürk, mevsimsel olarak bütün dünyada, girdilerin azalması nedeniyle, döviz talebinde artış olduğunu söyledi.

SİYASETLE EKONOMİNİN SAVAŞI

ABD’de, teşvik paketi görüşmelerinden, Trump’ın kalkmasıyla, sallanan küresel piyasalara, tansiyonu düşse de Doğu Akdeniz, Azerbaycan-Ermenistan savaşı ve içeride Kapalı Maraş bölgesi gibi dış siyasi konjonktürü baskı olarak değerlendiren, Yıldırımtürk, ‘Vadeli kontratlar yarın kapanacak.

ALTIN BASKIYA RAĞMEN DÜŞECEK

Dış siyasi konjonktüre rağmen, ons altın 1.915 doları aşmakta güçlük çekiyor. Aşamadığı varsayımı ile ilk etapta, 1.885 dolara düşecektir’ dedi.

TÜM GÖSTERGELERİN YÜKSELMESİ UYUMLU DEĞİLDİR!

Önceki gün, BİST 100 Endeksi, dolar, Euro, altın ve borsanın, faizle birlikte yükselişte olduğu görüntüsü için, Yıldırımtürk, ‘Tüm göstergelerin yukarıda olması uyumlu değildir’ sözüyle ifade etti.

TEŞVİK PAKETİ DOLARI DÜŞÜRÜR!

Trump’ın, son anda masadan kalktığı 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketini kastederek, ‘Paketin çıkması doları düşürür’ dedi.

Ons altının 1.915 doları geçmekte zorlandığını belirten, Yıldırımtürk, ‘Ortadoğuda altına yoğun bir ilgi var. Bu seviye geçilemediği sürece ABD seçimlerine kadar, altının yönü aşağı yönlü olacaktır. Eksi faiz altını besliyor.

Yılbaşında ons altın, 2 bin 2.100 dolar seviyesine çıkacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal