Altın fiyatlarında son durum ne, yükseliş kalıcı mı? Uzmanından önemli açıklamalar: "Güvenli limanlara doğru kaçış hızlandı!"

Altın fiyatlarında son günlerde biraz daha yukarı yönlü hareketlilik izledik. Bunun iki nedeni vardı. Birincisi geçen hafta gerçekleştirilen Fed toplantısıydı. Çünkü Fed Başkanı, bir noktadan sonra faiz artışını yavaşlatabileceklerini söyledi.

05.08.2022-09:08 - (Son Güncelleme: 05.08.2022-09:08) Altın fiyatlarında son durum ne, yükseliş kalıcı mı? Uzmanından önemli açıklamalar: "Güvenli limanlara doğru kaçış hızlandı!"

Altın fiyatlarındaki hareketlilik  devam ediyor. Yatırım Danışmanı Eda Karadağ, Orta ve küçük ölçekli yatırımcılar, "Altında yükseliş sürecek mi? Gram altın alımı için doğru zaman mı? Güncel altın fiyatları nedir? Altın alım satımı yapacaklar ne yapmalı?" sorusuna yanıt arıyor. Gram altında, orta ve uzun vadede yukarı yönlü bir hareketliliğin olduğunu belirten uzmanlar, yeni alımlar için ise temkinli kalınması gerektiğini ifade etti.

"Güvenli limanlara doğru kaçış"

Yatırım Danışmanı Eda Karadağ,, "Altın fiyatlarında son günlerde biraz daha yukarı yönlü hareketlilik izledik. Bunun iki nedeni vardı. Birincisi geçen hafta gerçekleştirilen Fed toplantısıydı. Çünkü Fed Başkanı, bir noktadan sonra faiz artışını yavaşlatabileceklerini söyledi. Bu nedenle dolar negatif altın ise pozitif fiyatlandı. Sonrasında da bu hafta Amerika ve Tayvan arasındaki gelişmeler eklendi. Dolayısıyla piyasalarda oluşan risk, güvenli limanlara doğru kaçışı hızlandırdı. Altın hem Fed'i hem de jeopolitik riski arkasına alarak 1750 doların üzerinde hafta başından beri hareketini koruyor." ifadelerine yer verdi.

Geçici bir yükseliş

Yatırım Danışmanı Eda Karadağ, "Kısa vadede hala bir yükseliş potansiyeli var. Ancak net bir şekilde 1800 doların üzerinde bir kırılım görülmedikçe teknik anlamda ben bu yükselişin geçici görülmesinden yanayım. Çünkü bir tarafta resesyonu konuşuyoruz, bir tarafta Fed'in artırma durumu devam ediyor. Enflasyon yükseliyor, jeopolitik riskler gözle görülür şekilde ortada. Dolayısıyla bu yanda altının da kafası karışıyor. Bir tarafta da güçlenmeye çalışan bir dolar var. Kısacası ben bu hareketin geçici bir yükseliş olarak görülmesi taraftarıyım.

Geri çekilmelerde de 1720 dolar bence önemli bir nokta. En azından olası satışmalar bu noktaya kadar karşılanırsa anlaşılan altında da kararız seyirlerin devam etmesini düşünürüz." açıklamalarında bulundu.

Gram altın

Yatırım Danışmanı Eda Karadağ, "Gram altında da şimdi 1027 liraları konuşuyoruz. Ons altın ve dolardaki yukarı yönlü hareketlilik gram altının da 1000 lira üzerindeki seyrini korumasını destekledi. Vadeli piyasaya bakıldığında ağustos vadeli fiyat 1060'larda, ekim vadeli piyasalar da 1060'lardan geçiyor. Dolayısıyla orta ve uzun vadede altın için yukarı yönlü bir hareketlilik hakim. Bu nedenle c yatırımcısı pozisyon korumaya devam edebilir diye düşünüyorum. Yeni alımlar için ise bence temkinli kalınmalı. Özellikle, yatırımcılar ons altını takip etmeli." ifadelerini kullandı.

Güncel altın fiyatları

GRAM ALTIN FİYATI

1 Gram Altın anlık olarak 1.029,75 TL'den alıcı bulurken 1.029,24 TL'den satışa sunuluyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Çeyrek Altın anlık olarak 1.657,68 TL'den alıcı bulurken 1.683,60 TL'den satışa sunuluyor.

TAM ALTIN FİYATI

Tam Altın anlık olarak 6.608,76 TL'den alıcı bulurken 6.716,39 TL'den satışa sunuluyor.

YARIM ALTIN FİYATI

Yarım Altın anlık olarak 3.314 TL'den alıcı bulurken 3.372,19 TL'den satışa sunuluyor.

22 AYAR ALTIN FİYATI

22 Ayar Altın anlık olarak 930,85 TL'den alıcı bulurken 962,64 TL'den satışa sunuluyor.

18 AYAR ALTIN FİYATI

18 Ayar Altın anlık olarak 766,44 TL'den alıcı bulurken 767,37 TL'den satışa sunuluyor.

14 AYAR ALTIN FİYATI

14 Ayar Altın anlık olarak 596,00 TL'den alıcı bulurken 597,05 TL'den satışa sunuluyor.

CUMHURİYET ALTIN FİYATI

Cumhuriyet Altın anlık olarak 6.763,72 TL'den alıcı bulurken 6.881,31 TL'den satışa sunuluyor.

ONS ALTIN FİYATI

ONS Altın anlık olarak 1.773.74 $ seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal