Akbank, bu Bitcoin borsasını satın almak istiyor! Son aşamaya geldi!

Akbank'ın yerli bir kripto borsasını satın almak için yaptığı görüşmelerde son aşamaya geçtiği konuşuluyor.

04.08.2022-15:37 - (Son Güncelleme: 04.08.2022-15:37) Akbank, bu Bitcoin borsasını satın almak istiyor! Son aşamaya geldi!

BTC borsası ve Akbank arasındaki etkileşim yeni bir şey değil. Hatta ilk etkileşim, 2021’in Mayıs ayında ortaya çıktı. Olay, 2011 ila 2017 yılları arasında Akbank’ta COO pozisyonunda çalışan Turgut Gunay ile ilgiliydi. 2011’de Genel Müdür yardımcısı olarak Akbank’ta çalışmaya başlayan Gunay, 2017 yılında görevini bırakma kararı aldı. Turgut Gunay, 2021’in Mayıs ayında Bitcoin borsası Stablex’in CEO’su olarak işe başladı. Bu nedenle, iddiaların arka planında Gunay ve Akbank ilişkisinin yer alıyor olması oldukça mümkün.

Türkiye’de kripto para benimsenmesi artıyor

Son raporlara göre Türkiye’de 8 milyonun üzerinde kripto para ile işlem yapan kullanıcı var. Bununla birlikte, 2021’e göre kriptolar hakkında duyum alan kişilerin sayısı %11 arttı. Sadece bu da değil. Kripto para birimlerini kârlı bulanların sayısı da her geçen yıl artış gösteriyor. Bu geniş bir benimsenmenin sinyalini vermesi nedeniyle önem arz ediyor. Ek olarak, Türk yatırımcıların fonlarını yatırdığı kripto paralar da dikkat çekiyor. Türkiye’deki kripto yatırımcılarının favori kripto para birimleri arasında Bitcoin lider konumda yer alıyor. Bitcoin’i Ethereum, Dogecoin, Tether ve BCH gibi altcoin projeleri izliyor.

Kripto para

Kripto paralar, özellikle gelişmekte olan ülkelerde geniş bir yatırımcı tabanı buluyor. Bu ülkelerde yaşayan insanlar, kripto paraları gelir elde etme ve enflasyondan korunma yöntemi olarak görüyor. Böyle düşünmekte de haksız değiller. Shiba Inu’ya 2020 yılında 8.000 dolar yatırım yapan bir trader, bugün milyarder olarak yaşamını sürdürüyor. Ancak kripto para birimlerinin yüksek volatilitesi, birçok insanın birikimlerini kaybetmesine de neden olabiliyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal