Altın fiyatlarında kritik rakamlar açıklandı! Daha fazla düşüş görülebilir!

ABD'de geçen hafta açıklanan verilerde enflasyonist baskılarının azaldığı görülmüştü. Piyasadaki endişelerin arka plana atılması ve Çin'de yaşanan normalleşme hareketlerinden sonra altın piyasası ise aşağı yöne doğru ilerlemeye devam ediyor.

31.05.2022-17:09 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-17:33)

ABD'de geçen hafta açıklanan verilerde enflasyonist baskılarının azaldığı görülmüştü. Fed toplantı tutanakları da faiz artırımlarında esnek davranılarak gerekirse eylül ayında beklemeye geçileceği şeklinde yorumlanmıştı. Bu gelişmeyle beraber küresel çapta büyümede kaygıların azaldığı görüldü. Çin'de vaka sayılarının azalması ile beraber normalleşmeye geçilmesi risk iştahını artırdı.

"En düşük seviyeleri gördü"

New York borsasında dün tatil olması sebebiyle işlem yapılmadı. Yatırımcılar riskli varlıkla yönelmesinin ardından dolar endeksinde düşüş sürdü. Dolar dün 101,3 ile 25 Nisan'dan beri en düşük seviyesini görürken bugün dolar endeksi 101,6 olarak görüldü.

Atın piyasasında düşüş

Atın piyasasında düşüş

Piyasadaki endişelerin arka plana atılması ve Çin'de yaşanan normalleşme hareketlerinden sonra altın piyasası ise aşağı yöne doğru ilerlemeye devam ediyor. Bununla beraber ons altın şuan 1885 dolardan işlem görürken 977 liradan güne açılış yapan altın şuana kadar 980 lirayı görerek yatay bir seyirde devam ediyor.

"Heyecanlanacak çok bir şey yok"

OANDA Kıdemli Avrupa Piyasası Analisti Craig Erlam, altın ile alakalı açıklamalarda bulundu. Erlam, “Daha fazla acı olabilir fakat; bu seviyelerde akbabaların daireler çizmesi çok doğal. Enflasyon, faiz oranları ve ekonomi konusunda heyecanlanacak çok bir şey yok ama bu, orada değer olmadığı anlamına gelmiyor.” ifadelerine yer verdi. 


"Satış baskısı hızlanarak düşüşün yolunu açabilir"

Bir başka analist Diego Colman, değerlendirmelerinde, “Ancak fiyatlar yukarı yönlü patlarsa, alıcılar 1.895 dolara bir saldırı başlatmak için cesaretlenebilir. Altın aşağı yönde karar verir ve şu anda 200 günlük basit hareketli ortalamanın bulunduğu 1.840 dolar alanını aşarsa, satış baskısı hızlanarak 1.785 dolara düşüşün yolunu açabilir.” ifadelerini kullandı.

"1.800 doların hemen altına düşmeye zorlayabilir"

TD Securities’in Emtia Stratejisi Başkanı Bart Melek, altın piyasasının daha da düşeceğine dikkat çekerek, “Yeniden pozisyon alınması, altını kolayca 1.840 dolara ve ardından 1.800 doların hemen altına düşmeye zorlayabilir” açıklamalarında bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal